Mazda RX-Vision koncept

Mazda RX-Vision koncept

Mazda nam je prikazala malo budućnosti svoje RX familije sa RX-Vision konceptom koji je prikazan u Tokiju…

Moderni RX-7 na pravi pogled je ono što nam je palo na pamet, ali za sda je ovo samo koncept i ništa više od toga. Japanski brend ga je najavio kao predstavljanje onoga što sledi i što bi Mazda volela da pretvori u realnost. Automobil sa motorom napred, a pogonom na zadnje točkove, sa KODO dizajnerskim detaljima i proporcijama. Tu je i naravno SkyActive Rotary motor.

Mazda RX-Vision koncept

Automobil izgleda odlično sa dugačkom haubom i kratkim zadnjim delom, a dugačak je 4389mm, širok 1925mm i 1160mm visok. Osnova je 2700mm što ga čini kraćim, širim i nižim od poslednje Rotary modela, RX-8. 20oinčne felne na 245/40R20 gumama napred i 285/35R20 pozadi dodaju utisku.

Enterijer RX-Vision koncept je jednostavan sa nekoliko retro detalja kao što je duboki volan i analogni instrumenti. Većina detalja je izbačena kako bi se uštedelo na težini.

Mazda RX-Vision koncept

Što se tiče naredne generacije Mazdinog SKYACTIV-R rotary motora, japanska kompanija za sada nije objavila puno, osim da još uvek nije spreman za masovnu proizvodnju i da predstavlja stremljenje kompanije da se suoči sa aspiracijama i poslednjim tehnologijama i upotrebi ih.

Izvor: www.autoexclusive.rs

Be the first to comment on "Mazda RX-Vision koncept"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*