Jamaha predstavila sportski automobil

Jamaha

Jamaha je na aktuelnoj priredbi Tokyo Motor Show 2015, predstavila koncept viđenja svog sportskog automobila. Automobil je dizanersko i konstrutivno delo tima ljudi na čelu sa Gordonom Marejem, dizajnerom čuvenog McLarena F1.

Bivši Tojotin dizajner Dezi Nagaya je takođe član dizajnerskog tima, i on ističe ogromni Gordonov doprinos projektu, kao i činjenicu da su od ideje do gotovog koncepta imali samo 5 meseci vremena.

Osnova vozila je karbonske konstrukcije i izrađena je po uzoru na šasiju Formule1, novom radikalnom karbon fiber tehnologijom.

Jamaha

Sport Ride Concept je trenutni naziv novog modela koji zapravo predstavlja ultra lagani dvosed inspirasan Jamaha motociklima. Pečat svemu tome svakako daju dva „motociklistički“ dizajnirana izduva na inače prelepom zadnjem kraju vozila.

Jamaha

Unutrašnjost krase predivna, kožom presvučena sedišta, kao i sportska instrument tabla sa okruglim instrumentima, potenciometrima, i otvorima za ventilaciju. Dizajn podseća na mešavinu stilova Lotusa i McLarena, a konačni pečat daju LaFerrari spoljni retrovizori. Motorizacija ovog Yamahinog super automobila, početak proizvodnje i cena još uvek nisu poznati.

Pripremio: Predrag Jovanović
Izvor: vesti.mojauto.rs

Be the first to comment on "Jamaha predstavila sportski automobil"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*