Honda NSX

Honda NSX

Šef tima koji je bio zadužen za razvoj nove Honde/Acure NSX, Ted Klaus, otkrio je nove informacije o ovom dugo očekivanom supersportskom automobilu.

Klaus je u razgovoru za Car Advice izjavio da NSX ima sve što je potrebno da bi zadovoljio one vozače Porschea 911 koji od svog automobila žele nešto više.

“Hibridni pogonski sistem obezbeđuje izvanredno iskustvo u vožnji i prave sportske karakteristike”, dodao je on.

Honda NSX

Klaus je rekao i da novi NSX dolazi kao rezultat napora Honde da se vrati proizvodnji istinskih sportskih automobila. On je najavio da je u planu više takvih modela, čime je podgrejao glasine o “bebi” Hondi NSX sa hibridnim pogonom i sportskom automobilu koji će se kretati isključivo uz pomoće električne energije.
Dok se ne realizuju planirani modeli, Hondu će u segmentu supersportskih automobila predstavljati pomenuti NSX, koji u prodajne salone stiže u proleće 2016.

Honda NSX

Honda/Acura NSX je dugačka 4.470 mm, široka 1.940 mm i visoka 1.215 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.630 mm.
Japanski proizvođač objavio je i tehničke detalje verzije koja će se u Sjedinjenim Državama prodavati pod značkom Acure.
Srce hibridnog pogonskog sistema čini 3.5 litarski twin-turbo V6 koji proizvodi 500 ks u rasponu 6.500 – 7.500 obrtaja i razvija maksimalnih 550 Nm između 2.000 i 6.000 o/min.

Honda NSX

Benzincu pomažu čak tri električna motora, a snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) sistema i devetobrzinskog menjača sa dvostrukim kvačilom.
Dva prednja elektromotora ukupno proizvode 72 ks, dok se pozadi nalazi treći električni motor sa 47 ks.

Honda NSX

Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema je 573 ks a maksimalni obrtni moment iznosi 640 Nm.

Proizvođač procenjuje da automobil težak 1.725 kg može da razvije 307 km/h, dok je za ubrzanje od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) potrebno oko 3 sekunde.

Honda NSX

Zvanična cena za sada nije saopštena, ali očekuje se da će Acura NSX u SAD koštati od 170.000 dolara.

Izvor: www.b92.net

Be the first to comment on "Honda NSX"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*