Nova Lada Niva stiže 2018. godine

Lada Niva

Lada Niva nove generacije očekuje se 2018. godine, biće dizajnirana u novom stilu, promeniće se konstrukcija šasije, osnova i gornji deo karoserije, kao i prenosni sistem.

Popularno terensko vozilo Lada Niva nove generacije sa pokretne trake izaći će verovatno 2018. godine. Automobil će da bude dizajniran u novom stilu, promeniće se konstrukcija šasije, osnova i gornji deo karoserije, kao i prenosni sistem. O tome, pozivajući se na sopstvene izvore, izveštava list AvtoSreda.  Izvor tvrdi da je fabrika AvtoVAZ u avgustu ove godine već sklopila dve makete novog terenca i izabrala koncept izbora većine mehanizama, plastičnih delova i elektrike.

Lada Niva

Kompanija istovremeno realizuje modernizaciju aktuelnog modela Lada Niva. Rukovodilac projekta Natalija Vorobjova buduće vozilo opisala je kao udobnije, svetlo i toplo.

AvtoVAZ će do kraja 2015. godine izvršiti još jednu doradu modela Lada 4×4. Fabrika planira da modernizuje sistem vešanja na ovom modelu i tako poboljša njegovu stabilnost u vožnji. Lada 4×4 će dobiti nove opruge, ležajeve i druge amortizatore. Postoji mogućnost da model dobije i nove gume: 195/80 R15  umesto 185/75 R16, piše Za rulem.RF.

Kako je ranije saopšteno, za poslednje dve godine dizajn i tehnologija ovog terenskog vozila usavršavali su se više od deset puta. Uz uvođenje dnevnih svetala poboljšana je bezbednost Lada 4 × 4. Automobil je dobio novu opremu: klimu, grejanje sedišta, električne podizače stakla.

Lada Niva se proizvodi od 1977. godine. Za to vreme automobil je pretrpeo samo neznatne promene dizajna, ali je i dalje popularan u Rusiji i inostranstvu. Zbog toga redizajniranje Lada Nive izaziva veliko interesovanje.

Lada Niva

Izvor: www.netauto.rs

Be the first to comment on "Nova Lada Niva stiže 2018. godine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*