Mikkelsen u Španiji izborio prvu pobedu – Video

wrc

Pretposlednji reli sezone održan je ovog vikenda u Španiji, a u dramatičnoj završnici pobedu je izborio Volkswagenov vozač Andreas Mikkelsen. Nemu je, doduše, pobedu u krilo spustio aktuelni prvak Sebastien Ogier; Francuz je na zadnjem ispitu napravio netipičnu grešku i nakon izbijanja jednog od točkova na Polu bio prisiljen potpisati kapitulaciju. Pobeda je time pripala dotad drugoplasiranom Mikkelsenu, njegova prva u WRC karijeri.

Kako je sam rekao, na makadamu nije bio briljantan, ali je zato na asfaltnim brzincima dao sve od sebe. “Ovo je pobeda koju smo dugo čekali, presretan sam zbog tima, mog suvozača i svih koji su nam godinama pružali podršku. Ovo je tek prva od mnogih”, obećao je Norvežanin.

Drugo mesto u Španiji pripalo je Jari-Mattiju Latvali u Volkswagenu dok se na najnižu stepenicu pobedničkog postolja popeo Hyundaijev vozač Dani Sordo.

M-Sport je nastup u Španiji, što se solidnog plasmana tiče, završio jučer dvostrukim odustajanjem Otta Tanaka i Elfyna Evansa dok je Citroën izborio četvrto i peto mesto te je i dalje u poretku vozača ispred Hyundaija uoči posljednjeg relija sezone u Velikoj Britaniji.

Izvor: http: www.autosport.hr

Be the first to comment on "Mikkelsen u Španiji izborio prvu pobedu – Video"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*