Ford Transit

Ford TransitFord Transit

Pre 50 godina, 9.8.1965. godine prvi Ford Transit napustio je proizvodne trake pogona Langley u Engleskoj.

Naime, Ford je na evropskom tržištu imao modele Ford FK, predstavljen u Nemačkoj 1953. godine, te Ford Taunus Transit, komercijalnu (teretnu) verziju tada popularnog modela Taunus, koji je predstavljen u Engleskoj 1960. godine.

Konstruktori su eksperimentisali varirajući međuosovinska rastojanja, motore i menjače, pa je već na početku prodaje Ford Trasit nudio mnogo opcija; za pogon su predviđeni 1,7-litarski benzinski motor sa 74 KS i snažniji dvolitarski sa 86 KS, dva međuosovinska rastojanja, nosivosti od 610 do 1.782 kilograma, te različite opcije prednjih, zadnjih i bočnih vrata, a prvi dizelski motor, Perkins 4/99 sa 44 KS, ugrađen je 1968. godine.

Cena je bila prihvatljiva: najjeftiniji model sa kratkim međuosovinskim rastojanjem, sa nosivošću od 610 kilograma i sa slabijim benzinskim motorom, mogao se kupiti za 542 britanske funte, dok je najskuplji bio bus sa 15 sedišta i sa cenom od 997 funti uz taksu od 159 funti.

Prvi isporučeni primerci pokazali su da će Ford Transit biti pouzdano vozilo, a korisnici su prepoznali njegove mogućnosti, te je u kratkom roku zauzeo visoku poziciju na tržištu.

Korišćen je za potrebe policije, a flota minibusova isporučena je u Peru, gde su redovno korišćeni za prevoz putnika preko prevoja na visinama višim od 4.000 metara nadmorske visine. Ubrzo je Ford Transit stekao široku popularnost, posebno među muzičarima i pop-zvezdama koji su ga intenzivno koristili na koncertnim turnejama širom sveta.

Modifikacije i modernizacije su bile neminovne i sa tehničke i sa dizajnerske strane, pa je druga generacija Transita predstavljena 1975. godine, a jubilarni milioniti primerak proizveden je 1976. godine i simbolično isporučen u Nigeriju.

Uz Ford Transit vezuju se mnogo zanimljivih priča i neka specijalna izdanja koja su zadivila svet. Prvi Transit Supervan debitovao je na stazi Brands Hatch 1971. godine. Pokretao ga je motor 5.0 V8 (iz bolida Ford GT4O) i dostizao je brzinu od 240 km/h.

Četrnaest godina kasnije predstavljen je Supervan II pokretan motorom DFY Cosworth V8 (iz bolida C100 za Le-Mans), koji je na stazi Silverstone postigao maksimalnu brzinu od 280 km/h.

Jednu od najpoznatijih priča ispričao je Señor Juan Garcia, stanovnik Seville i ponosni vlasnik Transita. Prilikom prelaska planinskog prevoja koji je na 3.000 metara nadmorske visine (u oktobru 1985.) zatekao se u snežnoj mećavi. Zajedno sa članovima porodice, uspeo je “pobeći”, dok je Transit ostao ispod 5 metara debelog snežnog nanosa. Tek na proleće iduće godine, sneg se otopio, karoserija je bila neznatno oštećena, a motor je startovao “iz prve”, te se Señor Juan Garcia sretno vratio kući.

Kako su godine prolazile, Ford je u kontinuitetu poboljšavao svoj komercijalni model Transit, kroz različite izmene i nove modelske generacije.

Istovremeno rasla je i proizvodnja. Prvi proizvedeni milion ostvaren je 1976. godine, drugi 1985, treći 1994, četvrti 2000, peti 2005, šesti 2010. i sedmi 2013. godine.

U međuvremenu, pristizala su i brojna priznanja, od kojih se posebno mogu izdvojiti titule “International Van of the Year” za 2001. (Connect), 2003. (Transit), 2007. (Transit), 2013. (Transit Custom) i 2014. (Transit Connect).

Zbog povećanih potreba tržišta, povećavala se proizvodnja, ali i ponuda dostupnih modela. Danas se Transit nalazi u ponudi na tržištima 118 zemalja (na 6 kontinenata), proizvodi u pogonima širom sveta, a dodatno, zahvaljujući manjim modelima Transit Connect i Transit Courier, već tokom ove godine očekuje se kumulativna proizvodnja od 9 miliona primeraka. Već u prvom kvartalu ove godine, zabeleženo je povećanje prodaje od čak 42% u odnosu na isti period prošle godine, što je svakako dodatni stimulans. Uspeh koji je postigao Ford Transit vredan je pažnje, a što je još bitnije, njegova modelska gama se povećava, a potražnja na tržištu ne smanjuje.

Ford Transit

Ford Transit

Izvor: proauto.ba

Be the first to comment on "Ford Transit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*