VW Caravelle Generation Six : Podsetnik na stara vremena

Vw Caravelle

Volkswagen u prodaju uvodi specijalnu ediciju nove Caravelle koja svojim mnogobrojnim detaljima treba biti podsetnik na stara vremena u kojima je nastala prva generacija jednog od najpopularnijih kombija svih vremena.

Volkswagen Caravelle Generation Six je  zamišljen kao podsetnik na Volkswagenov legendarni kombi T1 koji se proizvodio od 1950. do 1967. godine. Tome svakako doprinosi dvobojna karoserija, ali i komplet 18-inčnih retro točkova koji su za ovu priliku pozajmljeni sa modela Beetle.
VW Caravelle

VW Caravelle

Pored hromiranih detalja na masci hladnjaka, Caravelle Generation Six u standardnoj opremi poseduje prednja i zadnja LED svetla, prednja svetla za maglu sa zakretnom funkcijom i elektropodesive spoljne retrovizore.
VW Caravelle

VW Caravelle

Oznaka “Generation Six“ postavljena je na B-nosaču krova. Automobil je takođe opremljen prednjim i zadnjim parkirnim senzorima, a podsetnik na sadašnja vremena je i najmoderniji sigurnosni sistem automatskog aktiviranja kočnica nakon sudara (Automatic Post-Collision Braking system).

Među standardnu opremu Caravelle Generation Six spadaju dodatno zatamnjena zadnja stakla, sedišta koja su obložena kombinacijom kože i alkantare, posebni tepisi, kožom obložen upravljač, adaptivni tempomat, automatski klima-uređaj, grejana prednja sedišta i najmoderniji multimedijalni sistem.

VW Caravelle

VW Caravelle

Volkswagen je za Caravelle Generation Six pripremio dvolitarski četverocilindarski TDI BlueMotion motor (Euro 6) koji je kombinovan sa 7-stepenim DSG . Motor u prigušenijem izdanju raspolaže sa 150 KS, a tu je i snažnija verzija koja nudi 204 KS. Cena slabije varijante u Velikoj Britaniji iznosi oko 72.000 eura.

Piše: E. T.
Preuzeto sa: www.klix.ba


Be the first to comment on "VW Caravelle Generation Six : Podsetnik na stara vremena"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*