McLaren 650S Spider Can-Am special edition u novim bojama

McLaren 650S Spider Can-Am special edition

McLaren je ranije ovog meseca povodom 50 godina od prve Can-Am trkačke sezone predstavio specijalni 650S Spider Can-Am special edition, i to u Mars Red crvenoj boji. U međuvremenu su iz McLarena stigle i slike ovog automobila u drugim bojama, tačnije u Papaya Spark i Onyx Black bojama.

McLaren 650S Spider Can-Am special edition

McLaren 650S Spider Can-Am special edition je tu i da podseti i na pet uzastopnih McLarenovih titula u Can-Am takmičenju (od 1967. do 1971. godine), pri čemu je naravno za njegov nastanak opet bio zaslužan McLaren Special Operations (MSO).

U pakretu su i krov od ugljeničnih vlakana (od istog materijala su i hauba, prednji spojler, centar zadnjeg branika, bočni otvori za vazduh…), pa set gloss black točkova sa gumama Pirelli P Zero Corsa, karbon-keramičke kočnice i sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika.

McLaren 650S Spider Can-Am special edition

U unutrašnjosti se ističu koža i alkantara, kao i detalji od ugljeničnih vlakana i pločica specijalne edicije.

McLaren 650S Spider Can-Am special edition

Za pogon se brine već dobro poznati 3,8 litarski twin-turbo V8 motor sa 478 kW/650KS i 678 Nm, dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u roku od 3,0 sekunde i za najveću brzinu od 329 km/h.

U McLarenu su pripremili ograničenu seriju od samo 50 komada ovog 650S Spidera, pri čemu njegova cena na britanskom tržištu iznosi 255.850 funti (isporuke će početi na proleće sledeće godine).

Ivan Mitić – Auto.blog.rs


Be the first to comment on "McLaren 650S Spider Can-Am special edition u novim bojama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*