Alpha-N Performance Bmw M2

Alpha-N Performance Bmw M2
Iako će proći još neko vreme pre nego što prvi promerci BMW-a M2 stignu do svojih vlasnika, Alpha-N Performance je objavio karakteristike dorađene M2-RS verzije.

Uz pomoć “čip tjuninga” i poboljšanog sistema ubrizgavanja, ova firma uspela je da iz 3.0 litarskog šestocilindraša izvuče 480 ks (353 kW).

Alpha-N Performance Bmw M2

Alpha-N Performance

Alpha-N nije izneo procene o tome koliko su na ovaj način poboljšane performanse automobila, ali dodatnih 110 ks svakako će skratiti vreme potrebno da automobil ubrza od 0 do 100 km/h.

Podsećamo fabrička verzija BMW-a M2 do stotke stiže za 4,5 s (sa standardnim šestobrzinskim manuelnim menjačem). Međutim, kada se motor poveže sa opcionim automatskim M DCT menjačem sa duplim kvačilom, vreme potrebno da automobil ubrza od 0 do 100 km/h skraćuje se na 4,3 s.

Alpha-N Performance Bmw M2

Alpha-N Performance

Osim motora, Alpha-N se pozabavio i unapređenjem sistema oslanjanja – uvođenjem podesivog ogibljenja, dok je aerodinamika unapređena dodacima izrađenim od ugljeničnih vlakana među kojima je i veliki zadnji spojler sa 4 predefinisana položaja.

Alpha-N Performance Bmw M2

Alpha-N Performance

U planu je i varijanta sa krovom od ugnjeničnih vlakana, čime bi se smanjila masa serijskog BMW-a M2, dok će na Clubsport verziji dodatna ušteda u težini biti postignuta zahvaljujući novim, lakšim trkačkim sedištima i izbacivanjem zadnje klupe umesto koje će biti instaliran zaštitni rol-bar kavez, kao i lakšim 19 inčnim OZ Superforgiata felnama.

Preuzeto sa: www.b92.net


Be the first to comment on "Alpha-N Performance Bmw M2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*