Bentley Bentayga uskoro i sa dizelskim motorom

Bentley Bentayga

Britanska automobilska kompanija Bentley prvi put u svojoj istoriji  ponudi će turbodizel motor koji će pokretati njihov nedavno predstavljen luksuzni SUV Bentayga.

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Prema izjavi vodećeg inžinjera Bentleya, Bentaygu će pokretati turbodizel motor potpomognut e-turbopunjačem koji će se naredne godine premijerno ponuditi i uz drugu generaciju Audijevog SUV-a Q7.
Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, pretpostavlja se da je u pitanju novi 4-litarski V8 TDI e-turbo motor koji razvija 435 konjskih snaga i oko 1.000 Nm najvećeg obrtnog momenta. U Bentleyu ostavljaju mogućnost da će spomenuti motor u Bentaygi nuditi još više snage i obrtnog momenta, a takođe naglašavaju da će motor imati izuzetno nisku prosečnu potrošnju goriva i znatno smanjenu “turbo rupu”.

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Još uvek nije poznato kada će prve dizelski Bentayge stići u prodajne salone širom sveta, a potencijalni kupci do tada mogu kupiti Bentaygu koju pokreće novorazvijeni 6-litarski W12 biturbo motor koji razvija 608 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Bentley će 2017. godine takođe ponuditi Bentaygu i u hibridnoj plug-in verziji.

Preuzeto sa: www.klix.ba


Be the first to comment on "Bentley Bentayga uskoro i sa dizelskim motorom"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*