Opel Astra TCR – nova trkačka Astra sa 330 ks

Opel Astra TCR

Opel Astra TCR kombinuje modernu trkačku tehnologiju sa efektnim bezbednosnim konceptom, u isto vreme ostajući vrlo bliska konceptu serijske proizvodnje.
To timovima omogućava da se tehnički neizmenjenim vozilima takmiče kako na trkama kratkih, tako i dugih distanci, kao što je trka 24 časa Nirburgringa.
Astra TCR ima masu od 1.200 kg i pogonjena je dvolitarskim turbo motorom, koji isporučuje 330 ks i 420 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove putem šestostepenog, sekvencijalnog trkačkog menjača sa komandama za menjanje brzina na upravljaču.

Opel Astra TCR

Opel Astra TCR

Automobil usporava uz pomoć kočionih diskova prečnika 378 milimetara sa šestoklipnim čeljustima napred i diskovima promera 265 milimetara sa dvoklipnim čeljustima pozadi. Vozač može da podešava balans kočnica iz kokpita.
Unapređena aerodinamika, u koju su uključeni podesivi prednji spliter i zadnji spojler, veoma je važna za ponašanje vozila na stazi.
Elektronski sistemi asistencije poput ABS-a i ESP-a nisu dozvoljeni.

Opel Astra TCR

Opel Astra TCR

Kako bi timovi mogli da koriste svoje Astre TCR izvestan broj godina bez bilo kakvih tehničkih modifikacija, automobil odmah dolazi sa detaljima koje će FIA zvanično odrediti obaveznim od sezone 2017, kao što je bezbednosni rezervoar goriva zapremine 100 litara.
Astra TCR je razvijena u bliskoj saradnji sa Opelovim dugogodišnjim partnerom Kissling Motorsportom iz Bad Minsterajfela.

Opel Astra TCR

Opel Astra TCR

Inicijalne provere performansi će se održati pre kraja oktobra.
Ograničen broj Opel Astri TCR će biti isporučen odabranim privatnim timovima počev od februara 2016. godine.
Vozilo u potpunosti spremno za takmičenje imaće cenu od 95.000 evra bez PDV-a.

Pruzeto sa: www.b92.net


Be the first to comment on "Opel Astra TCR – nova trkačka Astra sa 330 ks"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*