BMW X5 i BMW X6 sa snagom superautomobila

bmw x5

VIŠE OD 300 KM/H

Dähler Design & Technik GmbH je tujnerska kompanija iz Nemačke koja se dugo bavi preradama BMW-a. Njihov poslednji rad baziran je na BMW-ovim super SUV-ovima X5 M i X6 M, a iako serijski ovi moćnici imaju motor koji razvija 575 KS i 750 Nm obrtnog momenta, Dähler Design & Technik GmbH ipak je razvio poseban paket koji je dodatno povećao snagu motora. Dva paketa – Stage 1 i Stage 2 su dostupna, a već ugradnjom novog vešanja i reprogramiranjem ECU-a snaga se povećava na 664 KS i 820 Nm. Stage 2 sve donosi na 680 KS i na 860 Nm obrtnog momenta.

Ne zaboravimo da se ovde radi o ogromnim i masivnim SUV-ovima koji, sa najsnažnijim motorom postižu performanse jednake onima koje postiže i Mercedesov sportski AMG GT S. Do 100 km/h oba auta mogu stići za 3,8 sekundi, a maksimalna brzina je veća od 300 km/h.
Pored velikog povećanja snage, X5 M i X6 M sada mogu biti opremljeni i ogromnim 22-inčnim ili 23-inčnim felnama, nerđajućim izduvnim sistemom, novim katalizatorima, novim elementima vešanja, kao i brojnim kozmetičkim dodacima.

bmw x5 motor

Pruzeto sa:proauto.ba


Be the first to comment on "BMW X5 i BMW X6 sa snagom superautomobila"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*