Sergio Pinifarina

SERGIO PININFARINA
“ČISTOĆA LINIJA I HARMONIJA PROPORCIJA. AKO SU TE STVARI DOBRE, ONDA SU DOBRE ZAUVEK…”

Sergio Pininfarina (1926-2012)

Ime Pininfarina već 84 godine predstavlja sinonim za automobilsku estetiku najvišeg ranga.  Ogroman broj divnih automobila koji je izašao iz ove kuće je proširio slavu dizajna i stvorio reputaciju superiornih industrijskih formi. Ime Pinifarina je prevazišlo okvire automobilizma i postalo simbol elegancije, sofisticiranosti i italijanskog dizajna uopšte. Zbog toga se danas logo ove kompanije ne nalazi samo na automobilima nego i na beloj tehnici i kućnim aparatima. Ako nista znali, slovenačka firma Gorenje već nekoliko godina ima pričinio uspešnu seriju premium proizvoda koje reklamira kao Gorenje Pininfarina.

SERGIO PININFARINA

Pininfarina u garaži ali i u kuhinji. Nadamo se samo da to nije početak jezive komercijalizacije slavnog imena i nasleđa. Pinifarina futrole za mobilni, Pinifarina privesci za ključeve i Pinifarina dezodorans i šampon za kosu. Mada, već se može kupiti čuveni Chivas viski u pakovanju dizajniranom by Pinifarina…

Sergio Pinifarina

Međutim, kako je jedna od mnogih malih limarskih radionica iz Torina uspela da postane svetski simbol superiorne estetike i stila? Iako je Batista “Pinin” Farina osnovao ovu firmu jos 1930. godine i uspeo da od nje stvori jednu od najjačih karoserijskih kuća u Italiji i svetu, njegov sin,  Sergio Pinifarina je najodgovorniji za to što je Pinifarina danas globalni sinonim za automobilsku eleganciju ali i za to što ta kuća preživela sve ekonomske krize i nestanak karoserijske produkcije, za razliku od brojnih drugih savremenika koji su odavno ostali na marginama automobilske istorije.

Sergio Pinifarina

Sergio Pininfarina je rođen 1926. godine u Torinu kao Sergio Farina što je prezime koje će nositi sve do 1961. godine kada cela familija, dozvolom italijanskog predsednika menja prezime u Pininfarina. Kao diplomirani inžinjer mašinstva priključuje se očevoj kompaniji 1951. godine i ubrzo postaje zadužen za najvažnijeg klijenta kojeg je firma Pininfarina ikada imala a to je Scuderia Ferrari. Naime, Enzo Ferrari je početkom pedesetih počeo intezivnije da sarađuje sa Pininfarinom, što će se ubrzo pretvoriti u jednu od najlepših i najproduktivnijih saradnji u istoriji automobilizma a cela komunikacija je išla preko mladog Sergia koji se pokazao veoma poslovan i uspeo da izdrži Enzovu lošu narav.

Sergio Pinifarina

Posle smrti svog oca, 1966. godine, Sergio staje na čelo Pininfarine i od suštinski velike limarske radionice je pretvara u veliki kompleks postrojenja u kojima se nisu samo pravile karoserije, nego su se i sklapali kompletni automobili u saradnji sa drugim fabrikama i gde su se razvijali koncepti, dizajnerska rešenja i pravili prototipi. U suštini, Pininfarina je postao mesto gde klijent može da dobije kompletnu uslugu prilikom stvaranja automobila od ideje, preko prototipa, projekta i usluga sklapanja. Brojne automobilske kuće su prihvatile ovaj koncept pa su Fiati, Lancie, Alfe i Peugeoti (404 i 504 Coupe/Cabrio) sklapani u Torinu u postrojenjima Pininfarine. Na početku šezdesetih, godišnja produkcija je iznosila oko 500 karoserija da bi na kraju te dekade, godišnja produkcija bila čak 50.000 kompletnih automobila.  Takav trend razvoja i inovacija nastavljen je i u sedamdesetim, kada je kompanija Pininfarina otvorila svoj prvi i jedan od retkih pravih vazdušnih tunela u svetu, u cilju daljeg istraživanja aerodinamike.

Sergio Pinifarina

Pored toga što su sedamdesete bile poslednja decenija karoserijske produkcije i što je osamdesete dočekalo samo par kuća, Pininfarina se nalazio na stabilnim pozicijama zahvaljujući tome što je postao jedini dobavljač karoserija za Ferrari i obnavljanju ugovora sa mnogim drugim fabrikama. U ovom periodu, Pininfarina je predstavio nekoliko klasičnih oblika i osvojio nove tehnologije produkcije, kao na primer u slučaju Cadillac Allante koji je dolazio kao hrpa delova iz Amerike, dobijao karoseriju u Italiji i vraćao se u posebno pripremljenom avionu u Ameriku u kome su radnici finiširali automobil tokom leta.

Sergio Pinifarina

Ipak, zadnjih dvadesetak godina nisu bili toliko naklonjeni Sergiu i njegovoj kompaniji. Promena proizvodne filozofije, ekonomske recesije i mnogo veća primena kompjutera prilikom dizajniranja automobila su učinili da veliki sistemi kakav je Pininfarina postala budu ekonomski neodrživi iako je ova kompanija i dalje bila relevantan činilac prilikom procesa sklapanja vozila i izrade prototipova.  Posle tragične pogibije svog sina Andree 2008. godine i informacije da su banke preuzele komandu nad njegovom kompanijom, Sergio Pininfarina je umro 2012. godine u 85. godini života.

Sergio Pinifarina

Ipak, ovako dug i produktivan život jednog dizajnera se ne može u potpunosti opisati samo činjenicama iz njegove biografije. Ono što fali da bi se profil Sergia Pininfarine potpuno prikazao su njegovi najbolji radovi i automobili za čiji je dizajn on lično bio zadužen ili je vodio tim dizajnera (najčešće Leonardo Fioravanti, Lorenzo Ramaciotti i Ken Okuyama) koji su zajedno stvorili savršene oblike i neka od remek dela industrijskog dizajna svih vremena. Ispred vas je nekoliko najboljih Sergiovih kreacija u metalu koji će održati ime Pininfarina i jednog dana kada automobila više ne bude.

1.  Peugeot 404 Coupe/Cabrio (1961)

1. Peugeot 404 Coupe/Cabrio (1961)

2.  Fiat 124 Spider (1966)

Fiat 124 Spider

3. Alfa Romeo Spider (1967)

Alfa Romeo Spider

4. Lancia Beta Montecarlo (1975)

 Lancia Beta Montecarlo

5. Ferrari Testarossa (1984)

Ferrari Testarossa

6. Alfa Romeo 164 (1987)

Alfa Romeo 164

7. Cadillac Allante (1987)

Cadillac Allante

8. Ferrari F40 (1988)

Ferrari F40

9. Fiat Coupe (1994)

Fiat Coupe

Tekst: V.Herbez
Foto: autowp.ru,caranddriver.com
Preuzeto sa: autocaffe.net


Be the first to comment on "Sergio Pinifarina"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*