Buick Grand National

buick grand national

U General Motors liniji Buick je uvek predstavljao kombinaciju luksuza, udobnosti i stila po pristupačnim cenama. Njegovi automobili su uglavnom privlačili starije kupce čije potrebe Pontiac i Oldsmobile više ne zadovoljavaju, ali još uvek nisu spremni da pređu na Cadillac. Kada znamo to, postavlja se pitanje zašto je General Motors odlučio da baš jedan Buickov model ponese titulu najmoćnijeg i najbržeg modela iz kompanije tokom osamdesetih godina …

buick

Muscle car revolucija iz 1960ih godina je zatekla Buick na spavanju. Dok su Pontiac, Chevrolet i Oldsmobile izbacivali poznate modele kao što su GTO, Chevelle i 442, Buickov rani pokušaj da od porodičnog modela Skylark napravi sportski automobil se nije pokazala preterano popularnim. Predstavljanjem sportske Gran Sport (GS) opcije 1965 godine kupac je mogao da dobije ovaj automobil sa nekim od 401cid/6.6L motorima čija je snaga dostizala 340 ks, ali su Buicki uvek bili dosta teški da bi ostavili značajniji trag na ulicama. Može se zaključiti da je vrhunac Buickovih performanci, barem do tog perioda, stigao 1970 godine kada je publici predstavljen čuveni GS Stage 1 koji je imao 455cid/7.5L motor sa 360 ks i čak 510 lb ft (691 Nm) obrtnog momenta na samo 2,800 RPM. Međutim, kao što je i stigla tako je i muscle car era nestala tokom ranih sedamdesetih godina zahvaljujući visokim cenama goriva, novim standardima o izduvnim gasovima i sigurnosnim merama. Navedeni motor je počeo da gubi na snazi da bi tri godine kasnije, kada je razvijao samo 270 ks, izbačen iz GS ponude i mogao da se naruči na samo većim i porodičnim Buickima.

buick grand national

U istom periodu Buick publici predstavlja model Regal, mali coupe koji je stigao kao uspeh Mercurya sa modelom Cougar. Po prvi put od 1967. godine neki Buick je imao V6 motor, u ovom slučaju 3.8L, ali sa svega 110 ks nije privlačio posebnu pažnju. Sredinom sedamdesetih godina kompanije počinju da razmatraju različite opcije kako dobiti snagu V8 motora sa ekonomičnosti V6 motora. Buick je eksperimentisao sa turbo motorima još tokom 1950ih godina, ali sa izuzetkom Chevrolet Corvair iz ranih šezdesetih godina General Motors nije imao mnogo iskustva sa turbo motorima. Buick je znao da narednih godina na tržište treba da izađe nekoliko sportskih turbo automobila, kao što su Porsche 911 i Saab 99, i počeo da razmatra tada novu tehnologiju i za neki od svojih modela. Kompanija je 1975. godine publici predstavila model Century pace car za Indy 500 sa 455cid/7.5L motorom, a kada je predstavljen 1976 Century pace car, na iznenađenje mnogih – imao je turbo 3.8L V6 motor koji je razvijao 306 ks.

buick grand national

Publika je imala priliku da se upozna sa ovim modelom u članku koji je objavio poznati Američki magazin Motor Trend. U članku Buick je tvrdio da je ovaj motor nastao sasvim slučajno i da su na njemu radili inženjeri posle radnog vremena. Niko od njih nije planirao serijsku proizvodnju, posebno ne na Američkom tržištu gde su veći atmosferski motori uvek bili popularniji. Kada je prvi test automobil bio gotov, ideja je predstavljena čelnicima Buicka, koji su bili iznenađeni performancama ovog automobila. Iako je imao određene probleme sa turbom, kao i svi rani modeli, čelnicima Buicka se dopala što automobil razvija veću snagu od V8 motora, a pri tom je daleko ekonomičniji. Kompanija je takođe razmatrala načine kako da privuče mlađe kupce i činilo se da bi manji sportski model bio perfektna solucija.

buick grand national

Godine 1978 Buick Regal ulazi u drugu generaciju i predstavlja potpuno novi dizajnerski stil. U pitanju su bili neki od najpopularnijih Buicka ikada proizvedenih koji su se prodavali u visokim brojevima. U liniji Buickovih V6 i Pontiacovih, Chevroletovih i Oldsmobilovih V8 motora su se našla i dva turbo V6 motora. Ovi motori, veličine 3.8L, su razvijali 150 ks u osnovnoj verziji i 165 ks u verziji sa četiri karburatora, ali nisu privlačili veću pažnju. Godišnja prodaja od ispod 30,000 primeraka se nije činila dovoljno velikom, a kupci su se ipak više okretali proverenim atmosferskim V8 motorima. Ključni momenat za Regal turbo se dešava 1982. godine. Rešen da konačno promene imidž penzionerskih automobila, Buick predstavlja limitiranu verziju Regala koja je nosila Grand National ime.

buick grand national

1982 Regal Grand National je mogao da se dobije u samo jednoj kombinaciji boja – sredina kola je bila ofarbana u sivo, a ostatak u crno što čini 1982. Grand National jedinom godinom ovog modela kada nije bio dostupan u samo crnoj boji. Svi modeli su imali šiber i mali spoiler, a proizvedeno je samo 215 primeraka. Kupac je dobivao izbor dva V6 motora – atmosferski 4.1L sa 125 ks i 3.8L turbo sa 175 ks dok je suspenzija posebno modifikovana da podnese povećanje snage.

buick grand national

Na sledeći Grand National publika je morala da čeka do 1984. godine. Navedene godine Buick predstavlja Grand National sa modernijim 3.8L turbo motorom sa 200 ks i direktnim ubrizgravanjem. Publici je ponuđeno samo 2,000 primeraka, a svi modeli su dolazili samo u crnoj boji. Regal tada pokazuje publici da je moguće sa turbo V6 motorom parirati većim V8 motorima. Sudeći po brojevima dostupnim iz navedenog perioda, 1984 Chevrolet Camaro V8 je prelazio četvrtinu milje (402 metra) za 17 sekundi dok je Grand Nationalu bilo potrebno 15.9 sekundi. Čak ni velika i skupa Chevrolet Corvette nije mnogo bežala sa vremenom od 15.1 sekundu. Tada počinje i ulično modifikovanje ovog automobila koji je, sa minimalnim izmenama, i dalje bio legalan za uličnu upotrebu, ali je prelazio četvrtinu milje za ispod 13 sekundi.

buick grand national

Naredne tri godine su bile poslednje ovog automobila kada je snaga motora povećana na 245 ks, ali je Buick ostavio najbolje za kraj. Tokom 1987.  godine publici je predstavljen Grand National GNX, koji je u tom momentu bio najbrži serijski Buick ikada proizveden. I ovaj automobil je delio 3.8L turbo V6 motor sa ostatkom Regal linije, ali je razvijao 276 ks i 488 Nm obrtnog momenta na 3,000 RPM. Sa ubrzanjem do 100 km/h za samo 4.7 sekunde, Grand National GNX je u tom momentu bio najbrži Američki automobil, ali sa cenom od $29,900 svakako nije bio jeftin i proizvedeno je svega 547 primeraka.

buick grand national

Svi modeli su dolazili samo u crnoj boji sa specijalno modifikovanim mehaničkim izmenama kao što je podešena suspenzija i veće kočnice. Motor Trend magazin je bio jedan od prvih medija koji su imali priliku da provozaju 1987 GNX, a publici je predstavljen uz priču “Dark Vader, vaš automobil je stigao“.

buick grand national

U želji da sačuva nisku težinu, koja je iznosila 1,530 kg, Regal nije imao nikakvu opremu enterijera kao ni vazdušne jastuke, ali je vožnja oduševljavala. Tokom godina se takođe mogle čuti razne ispovesti vlasnika ovog automobila koji tvrde da su ga otplaćivali tako što su redovno na ulicama pobeđivali Chevrolet Corvette, Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Pontiac Trans Am i ostale V8 velikane.

buick grand national

Bilo kako bilo, iako Regal Grand National nije bio perfektan i iako je imao sve rane bolesti turbo motora (turbo rupa, teško kontrolisanje) ipak je na kraju napisao istoriju. Pace cars od strane Buicka su nastavljeni da se koriste i narednih godina, a na pol poziciji za 1992 Indy 500 se našao bolid sa Buick V6 turbo motorom. Ulični trkački su takođe iskoristili svoju šansu pa tako nije retkost videti originalni Grand National sa preko 900 ks koji je pri tom legalan za uličnu upotrebu. Ukoliko želite jedan takav model budite spremni izdvojiti popriličnu sumu. Naime, svih 547 Grand National GNX su danas veoma traženi i cenjeni, a cene prelaze $100,000 …

Tekst: Z.Tomasović
Foto: autowp.ru, caranddriver,buickriviera.pl
Preuzeto sa: autocaffe.net


Be the first to comment on "Buick Grand National"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*