Ford GT40

ford gt40
Osnivač i vlasnik kompanije Ferrari, čuveni Enzo, bio je veoma inspirativan čovek. On ne samo da je bio direktno odgovoran za nastanak spektakularnih trkačkih i putničkih automobila sa propetim konjićem, već je neretko i podsticao rivale. Tako je na primer Ferruccio Lamborghini, nakon susreta sa commendatoreom 1962. godine, revoltiran arogantnim stavom svog sunarodnika, odlučio da stvori bolji sportski automobil da bi mu već sledećeg aprila preoteo medijsku pažnju. Nastavak priče o rivalstvu između pastuva i razjarenog bika dobro je poznat.

ford gt40

Godinu dana kasnije, na mestu gospodina Lamborghinija našao se Henry Ford II, koji je na poziv Enza Ferrarija došao da razgovara o prodaji svoje zadužene kompanije američkom gigantu. Sastanak je započeo dobro i italijansko-američka simbioza je bila na pomolu – prvi bi dobili finansijsku podršku, dok bi drugi došli do vrhunske trkačke tehnologije. Međutim, kada je čuo da bi u datom slučaju tim Ferrari morao da se povuče iz svih takmičenja u kojima učestvuje i Ford, temperamentni Italijan je odustao od prodaje i pokazao gostu gde su vrata.

ford gt40

Prema legendi, američki industrijalac se nakon toga odlučio na tihu osvetu – razvoj prvog USA trkačkog automobila sa centralno postavljenim motorom kojim bi se direktno konkurisalo crvenim konjićima. Morao bi da bude sposoban da ostvari maksimalnu brzinu od oko 300 kilometara na sat, a da dvadesetčetvoročasovnu trku izveze prosečnom brzinom od 240 km/h. Za proces konstruisanja angažovana su dva tima stručnjaka, iz Amerike i Evrope.

ford gt40

Razvoj pogonskog agregata poveren je FAV-u (Ford Advanced Vehicles), sektoru kompanije za kreiranje prototipova. Šasija je nastala sa druge strane Atlantika, u britanskoj kompaniji Lola, poznatoj po izuzetno naprednim trkačkim automobilima u koje su ugrađivani Fordovi motori.

ford gt40

Aprila ’64, u Njujorku je pred novinarima predstavljen prvi primerak automobila, jednostavno označenog kao Ford GT. Ispod zapanjujuće niske i široke elegantne karoserije od fiberglasa, odmah iza kabine, krio se V8 motor zapremine 4.2L smešten uzdužno, koji je 350 KS putem četvorostepenog manuelnog menjača prenosio na zadnje točkove. Automobil je momentalno izazvao senzaciju, a najavljeno je da će upravo njime biti prekinuta dugogodišnja dominacija italijanskog tima Ferrari na trkama, naročito na prestižnih 24h Le Mans.

ford gt40

Nekoliko nedelja kasnije, Ford GT je debitovao na stazi učešćem na trci Nürburgring 1000 km, ali se povukao zbog kvara motora. Ista situacija se ponovila na Le Mansu, kada su sva tri takmičarska Forda bila primorana da odustanu. Posle katastrofalnih rezultata u toku sezone ’64, scenario se nastavio i ’65, pri čemu je najveći uspeh i jedina uteha bio najbrži krug na Le Mansu koji je postavio američki vozač Phil Hill. Bilo je jasno da su postojale samo dve opcije za Ford GT: ozbiljne modifikacije ili gašenje celokupnog projekta.

ford gt40

Svetlo na kraju tunela se pak pojavilo kada na čelo inženjerskog tima stupa Carroll Shelby (1923-2012), nekadašnji trkač koji je nakon uspešne karijere na evropskim trkačkim stazama 50-ih godina, u narednoj deceniji ostvario i fantastičnu konstruktorsku. Njegovo delo, Shelby AC Cobra, bila je dominantna na američkim stazama, takođe spajajući laganu britansku karoseriju i sirovu snagu Ford osmocilindričnog agregata. Shelby je bio pravi čovek za ovaj posao jer je već pobedio Enza u GT klasi sa Cobra Daytona kupeom i pored nesportskih poteza kojima je prvi čovek Ferrarija pribegavao.

ford gt40

Nedugo zatim, započet je razvoj druge generacije (Mk II) modela GT, kojoj je dodat broj 40, koji je poticao od visine automobila u izražene u inčima (101cm). Na mesto ranije, nepouzdane pogonske jedinice od 4.2L stigao je masivni V8 od 7.0L (427cid) koji bi obezbedio da uz niže obrtaje automobil bez problema izdrži i dvadestčetvoročasovni rad. Uz usavršenu aerodinamiku i stabilnost očekivalo se da će američki sportista konačno postati kompetentan i nadmašiti evropske rivale.

ford gt40

Naredne, 1966. godine na 24h LeMans dogodilo se ono čemu se niko nije nadao – Ford GT40, umalo otpisani dojučerašnji gubitnik, ostvaruje prvo, drugo i treće mesto! Trostrukom pobedom, kompanija predvođena Henry Fordom II konačno je ostvarila san o trijumfu nad Ferrarijem, a fotografija tri Forda GT40 kako prelaze liniju cilja jedna je od najčuvenijih u istoriji automobilskog sporta. Do danas, to ujedno predstavlja i najveći trkački uspeh američke kompanije zabeležen na bilo kojem takmičenju.

ford gt40

Nekoliko nedelja kasnije, Ford GT40 je odneo spektakularnu pobedu na trci 12 sati Sebringa, a najjači adut automobila bio je upravo “lazy liters”427, tromi, ali pouzdani V8. Dotični agregat je dobio visok Index of  Thermal Efficiency, za najveću snagu uz najmanju potrošnju goriva, što je za Evropljane veoma važan faktor za pobedu. Kako bi demonstrirali da je problem pouzdanosti konačno otklonjen, mehaničari su Ford GT40 isprobavali čak i na američkim javnim putevima.

ford gt40

Treća evolucija supersportiste Ford GT40 (Mk III) bila je verzija namenjena uličnoj vožnji, kakvih je stvoreno svega 7 komada. Pomenuti primerci prodavani su po astronomskim cenama, kompaniji bliskim kupcima, a zanimljivo je da drumski Ford GT40 do danas drži rekord za najniži serijski proizveden automobil u istoriji.

ford gt40

Najdramatičniji duel sa Ferrarijem dogodio se 1967. na Le Mansu, kada su zbog noćnih sudara iz trke izašla čak tri od sedam Fordova, među kojima je bio i lider trke. Ipak, jedan je uspeo da ostvari 4 kruga više u odnosu na dva Italijana, a Tandem Foyt/Gurney je sa Fordom GT40 ponovio trijumf Amerike na prestižnoj evropskoj trci vozeći upravo domaći automobil.

ford gt40

Za upravljačem trkačkog Ford GT40 proslavili su se brojni vozači među kojima su: Bruce McLaren, Chris Amon, Anthony Joseph “A. J.” Foyt, Dan Gurney, Jacky Ickx, kao i Mario Andretti. Jedan od najprepoznatljivijih primeraka sa staze, poznat pod nadimkom “Mirage“, ofarbanog u autentičnu plavo-narandžastu kombinaciju boja, sponzorisala je naftna industrija Gulf-Oil.

ford gt40

Kompanija Ford će sa modelom GT40 osvajati prvo mesto na trci 24h Le Mansa kontinuirano sve do 1969. godine, kada je njegova finalna evolucija (Mk IV) po poslednji put prešla čuveni pravac Mulsanne, neverovatnom brzinom od 350 km/h.. Zbog najavljenog ograničenje zapremine na 5L i savremenijih konkurentskih automobila, odlučeno je da se Ford GT40 dostojanstveno penzioniše. Već naredne 1970. godine, na tronu automobilskog sporta naslediće ga monstruozni Porsche 917 iz Weissacha.

ford gt40

Danas, pola veka nakon predstavljanja prvog prototipa, Ford GT40 jedan je od najcenjenijih klasičnih američkih automobila, zbog svoje blistave trkačke karijere, ali i kao biser evro-američkog inženjeringa. Tačan podatak o ukupnom broju proizvedenih primeraka je čak i u 21. veku ostao misterija, mada se pretpostavlja da se kretao između 107 i 130 jedinica.

ford gt40

Konfuziju stvara činjenica da se na 4 originalne serije (koje obuhvataju i nekoliko putničkih modela i jedan eksperimentalni roadster), može dodati i nepoznat broj neobeleženih šasija i mnoštvo legalnih replika stvorenih od strane nezavisnih proizvođača. Sve je to učinilo da originalni primerci automobila Ford GT40 postanu veoma vredni i atraktivni za bogate kolekcionare, naročito modeli sa verifikovanom trkačkom istorijom.

ford gt40

Kako bi obeležila četiri decenije od predstavljanja svog najtrofejnijeg modela, kompanija Ford je 2005. godine plasirala superautomobil jednostavne oznake GT, kojim su vanvremenske linije američkog šampiona prenete u novi milenijum. Novi GT nije bio čist trkač kao GT40 ali je takođe osvetlao obraz i pobedio na nekoliko prestižnih svetskih trka mada se najviše dokazivao na ulici.

ford gt40

Danas je legenda o GT40 jača nego ikad i dosta kompanija pravi veoma verne replike, kako trkačkih tako i drumskih verzija. Verovatno niste u stanju da podnesete milionske iznose koliko koštaju originali ali replike koje imaju jednak utisak u vožnji se mogu nabaviti za 50.000 + evra, što nikako nije puno novca za jedan od najsjajnijih delova trkačke istorije.

Tekst: Nikola Jovanović
Foto: autowp.ru, flickr.com, shelbyarchives
Preuzeto sa: autocaffe.net


Be the first to comment on "Ford GT40"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*