Daimler 1896. – 2007. – Istorija automobila

Daimler Grafton Tourer

Postojanje britanskog Daimlera zbunjuje mnoge koji ovlaš poznaju istoriju. Fabriku je osnovao Frederick Richard Simms, prijatelj Gottlieba Daimlera, kao prvu britansku fabriku automobila. Iznos plaćen za otkup patenata i licenci bio je toliko značajan u to doba neuspešnoj nemačkoj korporaciji da su kao deo dogovora pristali vratiti Daimlera i Maybacha, ranije oterane iz vlastite fabrike. Prvim Daimlerom je 1896. u Coventryju utemeljena britanska automobilska industrija. Simms se brzo posvađao sa suinvestitorima pa je iz britanskog prešao u nemački Daimler, a sve veze između njih pukle su već do kraja 19. veka.Ali britanska je fabrika postala odabir kraljevskih porodica i plemstva širom sveta, što će ostati sve do 1950-ih.  ‘Aristokrati kupuju Daimler, a skorojevići Rolls-Royce.’ – govorilo se. Motori sa kliznim košuljicama nudili su uglađeniji rad, ali i gutali ulje, a Daimler ih je koristio od 1908. do sredine 1930-ih. Milioneri i viša aristokratija su ciljna publika modela Double-Six 1930-ih. Od 1910. do 1960. bili su u sklopu korporacije BSA, a potom ih je kupio Jaguar. Iza II. svetskog rata proširili su se na manje i pristupačnije modele. Ipak, iz tog vremena potiče i priča o ekstravagantnoj Lady Docker. Naime Norah, žena predsednika uprave Daimlera Sir Bernarda Dockera, zaslužna je za pet neverovatnih, razmetljivih konceptnih modela nastalih između 1951. i 1955. na kojima su svi hromirani delovi bili pozlaćeni ili posrebreni, a korišćeni su i materijali poput zebrine kože.

Daimler

Sklonost ekscesima i preterano trošenje učinili su je vrlo omraženom, a Daimleru ugrozili reputaciju. SP250 (1959. -1964.) bio je iznenađujuće ružan pokušaj izrade sportskog roadstera i odstupanje od klasičnog stila. Od 1960-ih njihovi modeli osim DS 420 bili su identični Jaguarima, uz izmenjenu masku i luksuzniju opremu. Više luksuza, hroma i funti, sve je ostalo zapravo bilo jednako kao u Jaguarima. Daimlerov V8 novom gazdi Jaguaru nije trebao, ali ugrađen je u model V8 250, zapravo Jaguar Mk II s drugom maskom. Velika limuzina DS 420 (1968. – 1992.) često je korišćena kao vozilo za venčanja, ali i sahrane.

Daimler

Novije ih generacije tako pamte mahom samo kao oznaku luksuznijih modela Jaguara, ali pored ranijih vlastitih modela automobila decenijama su bili i jedan od vodećih proizvođača double-decker autobusa. Brend je u vlasništvu Tate, povremeno se zašuška o obnavljanju.

Preuzeto sa: autoportal.hr


Be the first to comment on "Daimler 1896. – 2007. – Istorija automobila"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*