Hudson – Istorija proizvođača automobila

Hudson

U predratnom periodu Hudson je proizvodio neke od najpopularnijih Američkih automobila sa kombinacijom stila, performansi i luksuza po niskim cenama.

Posle Drugog Svetskog Rata, kompanija je stekla slavu sa rezultatima u NASCAR-u pre nego što je usledilo udruživanje sa Nashom i osnovanje American Motor Corporation (AMC). Hudson Motor Company je osnovan 1909. od strane osam biznismena iz Detroita. Ključna osoba u osnivanje kompanije je bio Joseph Hudson, milioner koji je napravio imperiju lancem prodavnica odeće, i želeo je da se oproba i u auto industriji. Po navedenom biznismenu kompanija je dobila ime, a glavni inženjer Roy Chapin je želeo automobil sa početnom cenom od samo 1,000 dolara. Do Jula 1909. fabrika je bila gotova i prvi automobil je ugledao svetlost dana.

Hudson

Prvi model Hudsona je nosio Twenty (20) oznaku i pored popularnog Ford Model T bio jedan od retkih jeftinih automobila na Američkom tržištu. Prve godine preko 4,000 Twentya je pronašlo kupce, a u narednih nekoliko godina Hudson donosi nekoliko inovacija kao što su dual kočnice i lampicu za pritisak ulja. Međutim, prodaja nije rasla u onoj meri u kojoj se Hudson nadao i 1919. Joseph Hudson u liniju dodaje još jednu diviziju, Essex, sa ciljem prodaje još jeftinijih vozila. To je značilo da je Hudson pomeren za klasu više, kao konkurent General Motorsovom Oldsmobilu dok se Essex konkurisao Fordu i Chevroletu. Ovaj potez se pokazao velikim uspehom i do 1929. godišnja prodaja dostiže 300,000 primeraka, što stavlja Hudson-Essex na odlično treće mesto.

Hudson

U vreme najveće slave Hudson pokazuje svoje prve znake slabosti zahvaljujući Velikoj Depresiji, ali takođe izbacuje neke od najpopularnijih predratnih automobila. Jedan od njih je bio 1930 Great Eight sa prvim motorom kompanije od osam cilindara. I pored zadovoljavajuće snage, koja je dostizala 80 ks u najjačoj verziji, Great Eight nije imao visoke performanse i bio je namenjen isključivo za sporije vožnje. Ako Velika Depresija nije oštetila prodaju Hudsona u dovoljnoj meri, onda je bankrot kompanije Biddle & Smart, dugogodišnjeg dobavljača školjki za kabriolete, igrao još veću ulogu. Kompanija ipak povećava snagu Great Eight na 101 ks, a određeni broj primeraka biva prerađen od strane čuvene LeBaron kuće.

Hudson

Do 1933. činilo se da se tržište oporavlja, a jedan od ključnih novih modela kompanije je bio Essex Terraplane. Terraplane se pokazao velikim uspehom i uskoro je postao sopstveni model, a deo proizvodnje se odvijao i u Engleskoj. Sredinom 1930ih godina Hudson počinje da zaobilazi kockaste linije i da ih menja sa aerodinamičnijim, a prvi novi model kompanije se pojavio u prodaji 1936. Terraplane je i dalje činio oko 65% prodaje zahvaljujući atraktivnoj ceni od samo 700 dolara i reklamiranju za kombinovanu potrošnju od ispod deset litara na 100 kilometara. I pored novih inovacija, kao što je prva ručica menjača pored volana da bi se oslobodio prostor pored sedišta, Hudson ulazi u kasne 1930te godine u teškoj finansijskoj situaciji.

Hudson

Kompanija ulazi u centar pažnje 1939. kada zapošljava prvu ženu za dizajnera. Elizabeth Ann Thatcher je dizajnirala sve Hudsone od 1939. – 1941., a kompaniju je napustila kada se udala za Cadillacovog dizajnera Joe Orosa. Kada se činilo da Hudson izlazi iz teške situacije, desio se Drugi Svetski Rat. Vlada preuzima kontrolu nad fabrikama kompanije i tokom pet godina rata iz nje izlaze mnogobrojni avioni, tenkovi i oružije. Proizvodnja biva nastavljena 1945., a kao u slučaju i ostalih kompanija, ovi modeli nisu bili ništa više od unapređenih predratnih modela. Dok je publika čekala na nove modele, Hudson je povećavao prodaju iz godine u godinu i 1948. beleži rekordnih profit od 13.2 miliona dolara.

Hudson

Hudson je ipak danas poznat u svetu sa 1951. – 1954. Hornetom, koji je tokom svoje kratke istorije u potpunosti dominirao NASCAR-om. Naime, ono šta je razlikovalo Hornet je konkurencije je što je bio dosta nizak, a ispod haube se nalazio novi I6 motor sa 145 ks. Prelepi dizajn, koji je takođe nuđen i na većim modelima kompanije, je privlačio kupce, a sportski Hornet se pokazao velikim hitom od prvog dana. Još tokom 1951 NASCAR sezone, lokalni vozač Marshall Teague je primetio da se njegov Hornet odlično ponaša u krivinama zahvaljujući niskoj visini u poređenju sa Fordom, Chevroletom i Plymouthom. Teaugue je putovao u Detroit i razgovarao sa čelnicima kompanije oko mogućeg sponzorstva, a kada je ovaj vozač pobedio 12 od voženih 13 trka u slabijoj AAA seriji, Hudson je shvatio da bi uspesi u auto sportu mogli da budu odlično reklamiranje.

Hudson

Kao rezultat je nastao Fabulous Hudson Hornet, koji je bio gotovo identičan serijskom modelu sa izuzetkom nekoliko sigurnosnih mera, a sa unapređenim I6 motorom (sada sa 220 ks) uspevao je da dostigne brzine od 180 km/h. Hudson je oko sebe okupio tim snova u koju su spadali spomenuti Teague, zatim Herb Thomas, Dick Rathmann, All Keller i Frank Mundy. Iako su za rivala imali moćan Chryslerov tim, koji je finansirao milioner Carl Kiekhaefer, Hornet je uspeo da pobedi 27 trka u 1952 sezoni, 21 trku u 1953 sezoni i 17 trka u 1954 sezoni. Međutim, slično kao i desetak godina ranije, uspehe kompanije je ponovo zaustavio rat, ovaj put u Koreji. U periodu od 1951. – 1953. prodaja je značajno pala na samo 45,000 vozila i 1953. Hudson beleži gubitke od čak 10.4 miliona dolara.

Hudson

Navedene godine Hudson predstavlja još nekoliko popularnih modela, a jedan od njih je bio Jet, koji se danas smatra jednim od prvih Američkih kompakta. I pored niske cene, koja je iznosila samo 1,600 dolara i solidne prodaje u startu, Jet je prvo pao u zaboravim i ugašen do sredine 1950ih godine. Godine 1953 Hudson predstavlja i svoj najpopularniji koncept pod Italia oznakom, urađenim od strane Carrozzeria Touring u Milanu. Samo 25 primeraka je proizvedeno pre nego što je projekat ugašen najviše zahvaljujući visokim troškovima proizvodnje. Do sredine 1954 godine postaje jasno da Hudson ne može da preživi samostalno i iste godine kompanija se udružuje sa još jednim posrnulim proizvođačem, Nashom, i osniva American Motor Corporatio.

Hudson

Hudson ime je ostalo u proizvodnji do 1957. kada su svi automobili dobili samo AMC oznake. Danas je Hudson veoma cenjen Američki klasik, a posebno popularni su predratni modeli i legendarni Hornet. Na kraju Hudson, kao ni AMC, nisu uspeli da ozbiljnije priprete Big 3 (General Motors, Ford i Chrysler), ali za utehu ostaje napisano u istoriji da je Hudson bio prvi superstar u istoriji NASCAR …

Autor: Talladega
Slike: Hudson
Preuzeto sa: www.brzabrzina.com


Be the first to comment on "Hudson – Istorija proizvođača automobila"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*