Mercury – Istorija 2. deo

Mercury

Donosimo vam nastavak priče o legendarnom Američkom proizvođaču Mercuryu.

Period 1970ih godina je označio i kraj prvog Mercuryevog performance automobila, Cyclone, koji je ugašen krajem 1971. posle samo 353 prodatih primeraka, ali ne pre nego što je pobedio još jednu Daytonu 500. To se desilo 1972. kada je A.J. Foyt zabeležio pobedu za volanom Cyclonea od strane Wood Brothers Racing. Montego je, zatim, preuzeo ulogu kao predstavnik Mercurya u NASCAR, a posebno se izdvojio David Pearson.

Mercury

Iako nisu osvojili šampionsku titulu, Pearson i Mercury su pobedili 46 trka tokom 1970ih godina, uključujući i 1976 Daytonu 500, što je ujedno bila poslednja pobeda za Mercury na tada najvećoj Američkoj trci. Navedeni period je takođe označio i početak nečega šta se zove “badge engineering“, a u pitanju su automobili koji se, uz minimalne dizajnerske promene, prodaju pod više različitih imena.

Mercury

U slučaju Mercurya, badge engineering je počeo 1970. predstavljanjem novog Cometa, koji nije bio ništa više nego Ford Maverick sa drugačijim grilom i više opreme. Usledele su i Mercury verzije od Ford Granada (Monarch), Thunderbird (Cougar), Pinto (Bobcat) i Fairmont (Zephyr), a najveći razlog leži u tome da Ford nije imao finansije za razvoj novih modela. Do 1978. Mercury je nastavio da pruža veliku luksuznost Lincolna, uključujući i njegov 460cid (7.5L) V8 motor, što je rezultiralo najvećom prodajom u istoriji kompanije – 669,000 primeraka.

Mercury

Već sledeće godine Mercury predstavlja potpuno novu liniju manjih automobila koja počinje da gubi svoje tradicionalne kupce. Iako su njegovi automobili unapređeni Fordovi, publika nije mislila isto, a kao najbolji primer se spominje model Capri. Naime, tokom 1983. Capri i blizanac Mustang dobivaju novi i moderniji 302cid (5.0L) V8 motor sa 157 ks, ali dok je Mustang godišnje prodavan u preko 150,000 primeraka, Capri nije uspevao da pređe ni granicu od 20,000 i tiho je ugašen posle 1986.

Mercury

Tokom 1981. Mercury dobiva i svoj prvi automobil sa prednjom vučom i I4 motorom – Lynx. U pitanju je bila unapređena verzija Fordovog Escorta, koji je tada bio najprodavaniji automobil u Americi, a pored sedana i coupea, kupac je mogao da dobije i mali sportski dvosed po LN7 oznakom. Upravo je Lynx održavao Mercury ime u životu tokom 1980ih godina zahvaljujući ekonomičnom 1.9L motoru sa 88 ks, a u kratkom periodu i Mazdin 2.0L dizel motor (sa 54 ks) je bio opcija.

Mercury

Uvidevši popularnost Lynxa, Mercury odlučuje da proširi liniju ekonomičnih vozila sa prednjom vučom i I4 motorom. Upravo su dva takva automobila napravila veliku revoluciju kada su se pojavili u prodaji, prvo Topaz 1984., a zatim i Sable dve godine kasnije. Oba modela su delili platforme sa jeftinijim Fordovima (Topaz sa Tempom, a Sable sa Taurusom) i pružali ekonomične I4 motore.

Mercury

Zahvaljujući niskoj ceni, koja nije prelazila $11,000, Topaz i Sable su godišnje prodavani u preko 250,000 primeraka, čime su činili oko 60% prodaje Mercurya. Tokom 1980ih godina i Cougar dobiva veće promene u vidu aerodinamičnog dizajna, koji je zamenio kockaste linije, kao i novi 2.3L turbo motor (140 ks) i pet brzina automatski menjač. U rane 1990te godine Mercury ulazi sa samo dva proizvoda koji nisu bili deljeni sa Fordom.

Mercury

Jedan od njih je bio Villager minivan, koji je urađen u saradnji sa Nissanom, i godišnje se prodavao u 100,000 primeraka. Villager je stigao kao odgovor na popularnost Chryslerovih minivans, a iako se nije mnogo razlikovao od Nissanovog predstavnika (Quest) ipak je bio za duplo bolje prodavan. Drugi poseban model kompanije je bio potpuno novi Capri. Za razliku od prethodnika, 1993 Capri je delio bazu sa Mazdom 323 i pružao prednju vuču.

Mercury

I pored niske cene od $13,000 i više opreme od glavnog konkurenta Mazde Miate, Capri nikada nije opravdao očekivanja i tiho je ugašen posle 1994. nakon samo 21,000 prodatih primeraka. Tokom 1996. Mercury ponovo startuje saradnju sa Evropskim Fordom, što je rezultiralo u novom modelu Mystique (Evropski Ford Mondeo), a nešto kasnije i na novom Cougaru koji je delio bazu sa Mondeo. Međutim, nikada nije opravdao očekivanja i kada je ugašen 2000. zamena nije planirana.

Mercury

U istom periodu Mercury je ugasio svoj poslednji kompakt, Tracer, uz verovanje Forda da je jedan kompakt (Focus) dovoljan za obe divizije. Godinu dana posle saradnje sa Evropskim Fordom, Mercury dobiva i svoj prvi SUV kada je publici predstavljen Mountaineer. U suštini Ford Explorer sa više opreme i novim grilom, Mountaineer je bio jedan od prvih svetskih premium SUV vozila (nakon Range Rovera i Oldsmobile Bravade) i prvi Mercury koji je imao pogon na sva četiri točka.

Mercury

Do ranih 2000ih godina postalo je jasno da Mercury polako počinje da gubi svoje mesto na tržištu. Priča je dobila još više na istini kada je General Motors, 2004., ugasio Oldsmobile, ali Ford nije hteo da se predaje i odlučio je da kompaniji pruži još jednu šansu. Novi Montego i unapređeni Mountaineer su debitovali početkom 2000ih godina, a nešto kasnije i prvi SUV kompakt – Mariner, koji je ujedno postao prvi hibridni Mercury.

Mercury

Nešto kasnije je predstavljen i novi Milan i krenula je serija reklamiranja po medijima, ali ništa nije moglo da spasi ovu nekadašnju premium kompaniju. Godine 2004 prodaja po prvi put još od 1940ih godina pada na ispod 200,000 primeraka, a sve češće kruže priče o gašenju kompanije. Poslednjih nekoliko godina Ford nije investirao u Mercury modele, pa tako niko nije bio iznenađen kada je Ford, krajem 2009., objavio da će Mercury biti ugašen sredinom sledeće godine posle samo 95,000 prodatih primeraka. Poslednji Mercury, 2011 Grand Marquis, je sišao sa proizvodne trake Januara 4, 2011.

Mercury

Iako je Mercury danas u senci Forda, ipak zaslužuje svoje mesto u istoriji. Neki od najvrednijih automobila kompanije su 1941-1951 i 1957-1959 modeli, kao i originalni Cougari i Cycloni sa trkačkom istorijom. Na žalost, Mercury nije uspeo da preživi ekonomsku krizu i promene u ukusu kupaca, ali njegov duh nastavlja da živi i klasični modeli i dalje privlače veliku pažnju pojavama na auto skupovima.

Autor: Talladega
Slike: Mercury
Preuzeto sa: www.brzabrzina.com


Be the first to comment on "Mercury – Istorija 2. deo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*