Wyllis Jeep – Istorija

Wyllis Jeep

Iako većina klasičnih automobila svoju besmrtnost zasluži ispod bulevarskih svetala ili na prestižnim trkalištima širom sveta, jednom od večnih i svetski poznatih modela takvo okruženje je potpuno strano.

Pogađate, u pitanju je Jeep Willys, najuspešnije vozilo napravljeno za široku vojnu upotrebu, koje je svoju slavu steklo i održao u kiši metaka i bljesku eksplozija u svakom oružanom sukobu, od Drugog svetskog rata pa sve do Rata u zalivu. Do sada su na stranicama ovog sajta mesto nalazila uglavnom civilna vozila, ali nesumnjiv značaj ovog automobila, dugovečnost, svestranost i prisutnost svrstavaju ga među nesumnjive klasike automobilizma. Iako Jeep Willys nije jedini ratni terenac koji se nalazi u ovom društvu, on je, definitivno, jedini pravi ”gušter” među elegantnim karoserijama. Sve je počelo ranih tridesetih godina prošlog veka, kada se američkoj armiji ukazala potreba za lakim vozilom široke upotrebljivosti koje bi pratilo pešadiju u svim aktivnostima. Do tada, u toj ulozi su se nalazili Harley-Davidson motocikli, ali nisu mogli da odgovore većini zahteva, teško su savlađivali loš teren i bili su veoma laka meta na frontu. Međutim, sve do izbijanja Drugog svetskog rata, ništa nije bilo preduzeto. Tek u julu 1940., suočena sa razbuktalim sukobom u Evropi i globalno opasnom situacijom, Tehnička komanda raspisuje konkurs i šalje ga na adrese 135 američkih proizvođača automobila.

Wyllis Jeep

Po uslovima konkursa, vozilo je, između ostalog, trebalo da ima pogon 4×4, najmanje tri sedišta, hidraulične kočnice, da može da ponese mitraljez kalibra 30 mm, savlada uspon od najmanje 45%, da mu brzina na terenu bude 50 mph (89 km/h) i najmanje četvorocilindarski motor. Pored toga, komanda je zahtevala isporuku od 70 vozila, radi testiranja. Zahvaljujući dobrim informacijama, Ford, Willys i Bantam (mala, slabo poznata i davno ugašena američka fabrika) uspeli su da završe prototipove na vreme. Bantam je bio prvi i isporučio je vozila 23 septembra, Willys 13 novembra i Ford 23 novembra 1940. Sva tri modela su dobila nadimke pod kojim su spominjani u vojnim dokumentima i Ford je bio ”Pygmy” (pigmej), Willys je bio ”Quad” (u žargonu, kockasti) i Bantam je nazvan ”BRC” (Bantam Reconnaissance Car). Svi prototipovi su podvrgnuti najstrožijem mogućem testiranju do tada. Znajući važnost ovakvog vozila u organizaciji vojske i njegove široke upotrebe, svaki šraf je morao biti proveren. Borba oko veoma profitabilnog ugovora okrenula je sve tri fabrike jednu protiv druge. Nakon veoma opširnog i teškog testiranja koje je obuhvatalo 1,500 vozila (po 500 od svake fabrike), kao konačan izbor izabran je projekat Willysa, a ugovor o sklapanju vozila podelile su sve tri marke, mada će proizvodnja u pogonima Bantama biti simbolična.

Wyllis Jeep

Prednosti koje je Willys imao u odnosu na konkurente bile su izuzetno jaka konstrukcija i ”Go-Devil” benzinski motor od 2.4 litre i oko 60 ks. Konačan izgled vozila uključivao je kompletnu Willysovu mehaniku, ali je ”dizajn” (ako se izgled jednog vojnog, strogo namenskog vozila može tako nazvati) bio preuzet od Forda. Kada su u oktobru 1941., prvi primerci već ušli u operativnu upotrebu, bilo je jasno da je američka vojska dobila mnogo više nego što je očekivala. Jednostavna konstrukcija, ogromna upotrebljivost i izdržljivost su se pokazali perfektnim za ono što je Jeep očekivalo. Iako u tom trenutku SAD nije bila u ratu, putem pomoći Britaniji, mnogi primerci su počeli da stiču dragoceno ”real-life” iskustvo. Nakon japanskog napada na Pearl Harbour i zvaničnog ulaska SAD u Drugi svetski rat, već je oko 40,000 vozila bilo isporučeno. Verovatno bi bili potrebni tomovi knjiga da se spomenu sve situacije u kojima je Jeep bio vojsci jedina nada i spas, a kako je vreme teklo za vojsku je postao važan koliko i puška. U odnosu na nemački pandan Kubelwagen koji je stvoren na osnovi Bube, Jeep je bio daleko čvršći i pouzdaniji. Na primer, cela konstrukcija je bila stvorena da podnese pogotke iz pešadijskog naoružanja i čak ako bi metak pogodio hladnjak, Jeep bi mogao da nastavi dalje.

Wyllis Jeep

Tokom rata, razvio se u mnogo verzija kao što su čistač mina, sanitetsko vozilo a ako se dobro izoluje, Jeep je mogao biti amfibija i mogao se izbaciti iz aviona u more. Uz ovaj model vezivale su se i mnoge anegdote kao što je, na primer, priča o tome kako su vojnici masovno vezivali Jeep za drvo, da bi ih našli tamo gde su ih i ostavili, jer vozila nisu imala ključ nego samo starter, te su korišćena po principu ”sedi i vozi”. Na kraju, nema sumnje da je Jeep izuzetno mnogo doprineo pobedi saveznika i to na svim frontovima jer se izuzetno dobro ponašao u blatu Normandije, pesku Alžira ili snegu Ardena. To priznanje je dobio i od čuvenog generala Patona koji je rekao da tenk Sherman, avion Lockheed P-51 Mustang i Jeep Willys, čine najjača saveznička oružja, bez kojih bi pobeda bila nemoguća. Na kraju rata, 1945., broj proizvedenih primeraka je bio 639,245 komada od kojih je veliki broj preživeo. Iako je veliki rat zbog kojeg je stvoren, prestao, Jeep ni u kom slučaju nije završio svoju misiju. Još tokom trajanja borbi, Willys je zaštitio ime Jeep i počeo razvoj modela prilagođenih za civilnu upotrebu, namenjenih najviše farmerima. Već 1946. počinje prodaja model CJ2A koji je bio vojno vozilo, ali u civilnoj odeći. Tokom par godina prodat je u čak 250,000 komada, kao poljoprivredno vozilo sa velikim brojem funkcija. Međutim, proizvodnja pravog Jeepa za vojsku nije prestajala i proširila se na, bukvalno, ceo svet.

Wyllis Jeep

Sve savezničke armije su imale veliki broj ovih vozila u upotrebi, a čak je i naša fabrika Zastava sklopila određen broj za potrebe mlade i perspektivne JNA. Sklapani su i u Sovjetskom Savezu u pogonima Gaza, kao kopija bez licence, zahvaljujući Zakonu o zajmu i najmu po kome su savezničke armije razmenjivale tehnička dostignuća. Nova verzija vojnog Jeepa, M38, uvedena je u upotrebu 1950., tačno na vreme da se dokaže u Korejskom ratu. Razlika je bila mala u odnosu na prošle modele i sastojala se u blagom fejsliftu i 24-voltnoj instalaciji. Sledeća promena došla je 1957. kada je verzija M38A1 krenula da se koristi. Ovaj model se dosta razlikovao od prethodnika i bio je nešto duži, drugačijeg dizajna i imao je nov motor. Nažalost, i ova verzija je imala priliku da se pokaže u borbi i to u Vijetnamu. Do potpunog povlačenja Jeepova iz upotrebe, krajem osamdesetih godina, ova verzija se konstantno modifikovala, ali nije izgubila originalni oblik, filozofiju ili karakteristike. Sa druge strane, produkcija civilnih modela je krenula drugim putem i potpuno se odvojila od koncepcije zajedničkog pretka. Danas je Jeep Willys čest oldtajmer mada se u nekim armijama i dalje koristi. Cena mu nije velika i kod nas postoji par dobro restauriranih primeraka. Osim toga kod nas se mogu naći originalne verzije (mada teško), ruske kopije ili čak Zastavini primerci.

Wyllis Jeep

Potencijalni kupci ne bi trebali da se brinu oko kvaliteta jer jedno je sigurno – možda će kamen uspeti lakše da pokvare. Osim toga, još jedna stvar po kojoj je ovaj automobil izuzetan. Za razliku od ostalih klasičnih modela koji su važni samo u istoriji automobilizma, Jeep Willys je učesnik moderne svetske istorije i sigurno jedna od zaslužnih snaga za čovečanstvo kakvo danas poznajemo. Kako je nastalo ime Jeep? To pitanje je i danas, nažalost, bez definitivnog odgovora. Međutim, postoje tri izvora koja mogu da ponude rešenje. Prva se odnosi na stari armijski žargon u kome je reč ”jeep” predstavljala vozilo ili mašinu sa širokom upotrebom i izdržljivošću, što se poklapa sa karakteristikama Jeepa Willys. Druga je vezana za vladinu oznaku na konkursu iz 1940. Naime, traženo je vozilo ”opšte namene” na engleskom ””general purpose” ili skraćeno GP, što se čita ”dži-pi”. Tokom vremena je prešlo u ”džip” što se lako moglo napisati kao ”jeep”. Treća je i najsimpatičnija, a poznavaoci se slažu da je verovatno i najtačnija. Tokom tridesetih godina u stripovima o mornaru Popaju se pojavljivao lik po imenu Eugen the Jeep. Ovaj crtani junak je bez muke rešavao svakakve probleme i u slengu je njegovo ime postalo sinonim za uspeh bez prepreka.

Wyllis Jeep

Kada su videli kako se Jeep ponaša na terenu, njegovi tvorci su verovatno povezali strip i svoj projekat i dobili ime, koje je već bilo popularno i poznato. U svakom slučaju, ime Jeep, bez obzira na poreklo, globalno je prepoznatljivo i označava terenska vozila uopšte, bez obzira na marku, model ili funkciju i to ne samo u našoj zemlji, nego i u svetu.

Autor: 426 Hemi
Slike: Wyllis
Preuzeto sa: www.brzabrzina.com


Be the first to comment on "Wyllis Jeep – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*