Dodge Lil Red Express – Istorija

Dodge Lil Red Express

O Američkim muscle cars iz 1960ih se mnogo zna, ali njihovim nestankom početkom 1970ih godina je počeo mračni deo Američke auto industrije.  Država je zahtevala da auto kompanije obrate pažnju na izduvne gasove i sigurnosne mere što je ubijalo snagu i povećavalo težinu, a ubrzo su i osiguravajuće kompanije počele da dižu cene svojih usluga. Preko noći oznake kao što su SuperSport i Cobra se našle na malim ekonomičnim automobilima i predstavljale samo senke nekadašnjih modela.

Dodge Lil Red Express

Nakon embarga Americi 1973., General Motors, Ford, Chrysler i AMC se uglavnom koncentrisali da održavaju ritam sa napadom importa, a do sredine 1970ih zbog novih pravila muscle cars su u potpunosti nestali sa ulica. Međutim, iako su nova pravila bila jako stroga za automobile, za pickupe i dalje nisu važili, a određeni broj modifikacija (između šest i devet) je takođe bio dozvoljen. Dodge je odlučio da iskoristi rupu u zakonu i da 1978. napravi poslednji Američki originalni hot rod pre nego što nova pravila nastanu i za pickupe naredne, 1979. U pitanju je bio Dodge Lil Red Express koji je u svoje dve godine proizvodnje bio najbrže Američko vozilo.
Za razvoj ovog pickupa je bio zaslužan Tom Hoover, dugogodišnji inženjer Chryslera koji se proslavio tokom 1950ih i 1960ih sa radom na novim i moćnijim motorima. Hoover je uzeo najmanji full size Dodge pickup iz tog perioda, D150, za koga pravila nisu važila pošto je bio samo 20 kg teži od granice. Ispod haube je bio 360cid/5.9L V8 motor koji je specijalno modifikovan koristeći i delove iz muscle cars tokom 1960ih, a njegova snaga je iznosila 225 ks i 400 Nm obrtnog momenta. Dodat je dupli auspuh kao kod kamiona, bolje suspenzija i jače kočnice i Chrysler se dao na posao.
Dodge Lil Red Express
Prototip je bio spreman u Decembru 1976. i svi primerci su dolazili samo u crvenoj boji. Posle dužeg testiranja Lil Red Express je na Bradenton, Florida stazi uspeo da zabeleži četvrtinu milje vreme od 13.76 sekundi pri brzini od oko 200 km/h. I sam Hoover je bio iznenađen mada je pre polaska na Floridu najavio Chryslerovim inženjerima da se ne vraćaju dok ne izvuku minimalno 14 sekundi na četvrtini milje.
Kada se Lil Red Express pojavio u prodaji krajem 1977. kao 1978 model publika je bila iznenađena. Interesovanje je bilo veliko, a i sam Chrysler je preko noći povećao planove od nekoliko primera do nekoliko hiljada primera. I pre premijere popularni magazin Car & Driver je dobio priliku da testira Express na 12 kilometara dugoj ovalnoj stazi u Marysville, Ohio protiv najboljih sportskih automobila iz tog perioda kao što su Chevrolet Corvette (220 ks), Pontiac Trans Am (225 ks), Chevrolet Monza Spyder (145 ks) i Porsche 944 (110 ks). Na veliko iznenađenje Express je imao najbrže ubrzanje do 160 km/h (19.9 sekundi) dok je maksimalna brzina bila oko 200 km/h. Na sličnom testu protiv Porsche 928, Porsche 911SC, Ferrari 308GTS, Porsche Turbo i Chevrolet Corvette samo je Porsche turbo bio brži.
Iako serijski model nije bio brz kao prototip, i dalje je mogao da uradi četvrtinu milje za 14.7 sekundi, što je za taj period bilo fantastično. Ubrzo je krenula i prodaja i Dodge je 1978., nasuprot svim očekivanjima, prodao 2,188 primeraka.
Dodge Lil Red Express
Treba spomenuti da Express nije bio legalan u državama California, Utah i Illinois zbog bučnih auspuha i izduvnih gasova. Druga godina je bila još bolja i prodato je 5,118 primeraka. Međutim, kada je Express već stekao slavu i ime, usledila je nova naftna kriza i Chrysler je odlučio da ne proizvodi novi 1980 model. Zbog visoke potrošnje, koja je čak i tokom gradske vožnje prelazila 18 litara, Express nije bio popularan ni kao korišteno vozilo, ali njihova cena prethodnih godina ipak skače i restauriran model se može naći na oko $ 30,000. Da li zbog svog posebnog dizajn ili zbog odličnih performansi za svoj period, zaključite sami.

Autor: Talladega
Preuzeto sa: www.brzabrzina.com


Be the first to comment on "Dodge Lil Red Express – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*