Prince Motor Company – Istorija

Prince

Iako Japanska auto industrija nema mnogo automobila koji bi se mogli nazvati klasikom (sa izuzetkom Toyote 2000GT i nekoliko trkačkih Datsuna iz 1970ih), ipak je postojala jedna kompanija koja se od ostalih razlikovala po stilu i ekskluzivnošću.

Prince Motor Company je počeo život kao Tachikawa Aircraft Company koja je proizvodila čuvene Japanske Zero (0) ratničke avione tokom Drugog Svetskog Rata. Kompanija je zvanično promenila ime u Prince u čast princa Akihito 1952., ali dve godine kasnije ime je opet promenuto u Fuji Precision Industries. Godine 1961. kompanija je opet promenila ime u Prince pod kojim imenom je postojala sve do 1966. kada je Nissan preuzeo ovu kompaniju.

Posle rata kompanija je počela da proizvodi automobile, a prvi model je ugledao svetlost dana 1946. U pitanju je bio mali električni automobil koji se zvao Tama. Ipak, veoma brzo Price kreće sa proizvodnjom luksuznih automobila, a prvi takav model je bio Sedan DeLuxe, predstavljen 1954. Iako za današnji period i ne izgleda nešto posebno, za Japansku auto industriju je bio automobil o kom su mnogi sanjali.

Prince Skyline

Sledeće godine (1955) stiže model Skyline, koji će tokom istorije postati jedan od najpoznatijih modela. Veliki uspeh Skylinea je dao kompaniji finansije da razviju i sportski model. Navedeni model se zvao Skyline Sport i pojavio se u prodaji kao 1961 model. Za dizajn se pobrinuo Giovanni Michelotti dok se ispod haube nalazio 1.9L motor sa 96 ks. Međutim, zbog visoke cene Skyline Sport je proizveden u samo nekoliko stotina primeraka i proizvodnja je ukinuta posle 1963. U isto vreme je krenula proizvodnja modela Gloria, koji je zamišljen kao najluksuznija limuzina, stepen iznad Skylinea.

Prince Sprint 1900

Godine 1963 na Tokyo Motor Show Prince predstavlja Sprint 1900 prototip koji nažalost nikada nije ugledao serijsku proizvodnju. Ovaj automobil je imao motor iz Skyline Sport, ali manju težinu i bolje performanse. Sledeće godine (1964) Prince predstavlja novu generaciju modela Skyline koji je postavio nove standarda u Japanskoj auto industriji. U pitanju je bio moderan automobil sa pouzdanom mehanikom, a najinteresantniji je bio 2000GT model koji je pružao 2.0L motor sa 130 ks. Dve godine kasnije Nissan preuzima kontrolu nad Prince i iako je većina modela ostala u serijskoj proizvodnji prodavali se pod Datsun i/ili Nissan oznakama.

Prince Skyline 2000GT

Za kraj da spomenemo da je Prince imao mnogo uspeha i na stazama. Cela trkačka istorija Prince počinje 1964. kada se kompanija počela takmičiti u Japanskom Grand Prix sa Skyline 2000GT. Iako je ovaj model mnogo obećavao i popunio čak pet od prvih šest pozicija, glavna konkurencija kao što je Porsche 904 GTS je ipak bila brža. Prince je shvatio da veliki uspeh Porschea ležu u motoru koji se nalazio u sredini i odlučio da napravio sopstveni automobil sa sličnom formulom. Kao rezultat je nastao R380 koji je delio 2.0L motor iz Skylinea (ali uz modifikacije zahvaljujući kojima je razvijao 200 ks) dok je ostatak vozila bio potpuno nov. Kad je Nissan preuzeo kontrolu nad kompanijom dizajn je malo promenut, a snaga povećana na 220 ks. Pošto je 1965 Japanski Grand Prix bio otkazan Prince je koristio R380 na testovima brzine gde i danas drži nekoliko rekorda.

Prince R380

Za 1966 Japanski Grand Prix na Fuji Speedway, Prince se takmičio sa četiri modela, a glavna konkurencija je opet bila Porsche, ovaj put model 906. Prince je imao mnogo razloga za zadovoljstvo pošto je R380 osvojio prva dva mesta. Sledeće godine R380 je ponovo učestvovao na Japanskom Grand Prix, ali se Porsche ovaj put nije dao iznenaditi. Kada je Nissan preuzeo kontrolu na kompanijom R380 je prodat privatnim timovima, a Nissan je razvio novi model za trkanje, R381. Prince Motor Company je bio prvi Japanski proizvođač vozila koji je proizvodio automobile u veće svrhe od samo vožnje od mesta A do mesta B.

U čast Prince, Nissan još uvek koristi dva imena na svojim automobilima na Japanskom tržištu – Gloria (u Americi poznat kao Infiniti M) i Skyline (u Americi poznat kao Infiniti G).

Autor: Talladega i 426 Hemi
Preuzeto sa: www.brzabrzina.com


Be the first to comment on "Prince Motor Company – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*