Oldsmobile 1897. – 2004. – Istorija

Oldsmobile

Kada je General Motors u Decembru 2000. objavio da će ugasiti Oldsmobile posle 2004.  malo ljudi je znalo koliko je ova kompanija bila bitna za auto industriju.

olds

Oldsmobile je ipak u tom momentu bio treća najstarija auto kompanija na svetu, odmah iza Daimlera i Peugeota, a sa 35.2 miliona proizvedenih vozila svakako spada u sam vrh. Istorija Oldsmobila počinje davne 1897. kada je Ransom E. Olds osnovao auto kompaniju pod imenom Olds Motor Vehicle Company u Lansing, Michigan. Narednih nekoliko godina kompanija je bila prva po prodaji, a Oldsmobile je bio prva kompanija koja je imala veliku serijsku proizvodnju (425 primerka u 1901.) i prva kompanija koja je imala traku za proizvodnji (nešto što se danas prepisuje Henry Fordu).

Oldsmobile je već tada bio u stanju da proizvodi automobile u ogromnim ciframa, ali greška radnika dovela je do velikog požara i kompanija je morala da krene iz početka. Jedini preživeli prototip je spašen tako što su ga radnici izgurali iz fabrike tokom požara. Olds napustio kompaniju u vreme teške finansiske krize, a kompaniju je preuzeo General Motors 1908 godine. Kompanija je tada zvanično promenila ime u Oldsmobile, a 1910. izlazi jedan od ključnih modela za kompaniju, Limited Touring. Ovaj model je koštao čak $ 4,600 što je u to vreme bilo u samom rangu kao i kuća sa tri spavaće sobe. Motor je bio 707 cid (11.6L) I6 i sa 60 ks koji je ubrzo počeo da pobeđuje na trkama. Kompanija je napravila samo 725 primerka u tri godine proizvodnje.

oldsmobile Limited Touring

Početkom 1930ih godina Oldsmobile počinje da koristi brojeve kao imena modela, zavisno od veličine (6, 7, 8 i 9) i veličine motora (6 i 8 cilindara). U početku su postojali samo 66 i 98, koji je ostao u proizvodnji sve do 1990ih. 1937. Oldsmobile je takođe postao prva kompanija sa automatskim menjačem (tada poznat pod imenom Automatic Safety Transmission) iako je ovaj menjač ustvari razvio Buick. Ovaj menjač je potpuno modifikovan tokom 1940ih i postavio prvi pravi automatski menjač 1940., poznat kao Hydramatic. Poslednji predratni Oldsmobile je napravljen Februara 5, 1942., a tokom rata kompanija je proizvodila oružije za vojsku.

Proizvodnja je nastavljena Oktobra 15, 1945 godine, a prvi novi model se našao u prodaji 1949 godine. U pitanju je bio jedan od najvažnijih modela u istoriji Američke auto industrije, ne zbog dizajna već zbog novog Rocket V8 motora. Ovaj model je razvija 135 ks i ubrzo postao omiljeni izbor na auto trkama. Rocket V8 je bio toliko popularan da se značajnije menjao sve do 1960ih godina. Oldsmobile je imao solidan uspeh tokom ranih 1950ih, ali je kompanija počela da pokazuje znake slabosti 1957. kada je predstavljen novi dizajn Virgin Exnera. Ne samo što je dizajn podsećao na jednu drugu kompaniju iz General Motorsa (Buick) već je i Chryslerov dizajn (pre svega DeSoto) bio jako sličan. Kupcima se nikako nije sviđao krov što je nateralo kompaniju da krene da razvija novi model i pre nego što je 1957 model izašao u prodaju.

oldsmobile 442

Međutim, ni novi model nije doneo promenu kakvu je General Motors očekivao. 1960te godina će ući u istoriju kao jedne od najboljih u istoriji kompanije. Predstavljen je 442, koji je bio jedan od najboljih muscle cars i danas jako drži na ceni, a predstavljen je i model Toronado. Toronado je bio nešto posebno najviše zahvaljujući prednjoj vuči, što je u to vreme bilo nezamislivo. Iako nije bio prvi model sa prednjom vučom (tu čast je imao Cord 30 godina ranije), Toronado je sigurno bio najznačajniji.

oldsmobile Toronado

Auto industrija se generalno smatra loša tokom 1970ih i 1980ih godina, ali je Oldsmobile baš u tom periodu imao najviše uspeha. Dizajn se jako sviđao kupcima, a novinari su imali samo reči pohvale za nove modele kao i za novi Rocket V8 motor. Cutlass je bio najprodavaniji model u Americi 1976., a Oldsmobile je prestigao prestigao Pontiac i Plymouth i postao treći najprodavaniji brend u Americi.

Oldsmobile Delta 88

Tokom 1980ih kompanija je prodavala preko milion primeraka godišnje, a jedino su Chevrolet i Ford imali isti uspeh. Međutim, problemi su počeli krajem 1970ih. Naime, svaka divizija General Motorsa je razvijala sopstveni motor i 1977. Oldsmobile, Chevrolet, Pontiac i Buick su imali sopstveni 350 cid (5.7L) motor. Po prvi put u svojoj istoriji potražnja je prerasla proizvodnju i kao rezultat General Motors je tajno počeo da ubacuje Chevrolet motore u Oldsmobile Delta 88 i Cutlass. Iako nikada nije dokazano da razlika u kvalitetu i performansama postoji, razlika je ipak postojala. Mnogi verni kupci Oldsmobila su bili jako razočarani kada su saznali da njihov Oldsmobile nema provereni Rocket V8 već Chevrolet motor što je jako oštetilo reputaciju ove kompanije. I ne samo da su kupci bili razočarani već i ostale General Motors kompanije nisu krile razočarenje i uskoro je General Motors potpuno ugasio navedene motore.

oldsmobile bravada

1990te godine su označile početak kraja. Iako je Oldsmobile i dalje imao sopstveni dizajn kompanija je ostala bez identiteta i korištena je za testiranje nove tehnologije. To se nije isplatilo i do 1997. su nestala poznata imena kao što su Cutlass, Toronado, Custom Cruiser i 98. Brzo su počele da kruže priče da Oldsmobile ne pravi dovoljno veliki profit da bi opravdao postojanje i u Decembru 2000. General Motors je objavio da će Oldsmobile biti ugašen na kraju 2004. Zanimljivo je da je kompanija objavila navedenu vest u isto vreme kad je predstavljen poslednji novi model, Bravada, koji takođe nije opravdao očekivanja. Poslednjih 500 primeraka Alera, Aurore, Bravade i Intrigue su dobili posebnu Final 500 oznaku. Poslednji Oldsmobile je napravljen Aprila 29, 2004. i u pitanju je bio Alero GLS sa 4 vrata. Automobil je potpisan od strane svih radnika i danas se nalazi u muzeju u Lansing, Michigan, gde je Oldsmobile i osnovan 107 godina ranije.

Autor: Talladega
Preuzeto sa: www.brzabrzina.com


Be the first to comment on "Oldsmobile 1897. – 2004. – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*