Hudson Hornet – Istorija

Hudson Hornet

Amerikanci su jako ponosni na svoju klasičnu auto industriju, a 1950te godine igraju značajnu ulogu u tome. Dugački automobili sa mnogo hroma i jake V8 mašine su proslavile General Motors, Ford i Chrysler kako na ulicama tako i na NASCAR stazama, ali na kratak period se pojavio i četvrti konkurent iz Kenosha, Wisconsin. Naravno, reč je o čuvenom Hudson Hornet koji je tokom 1950ih godina dominirao na NASCAR stazama i imao jedan od najjačih motora iz tog perioda, iako nije bio V8.

Na žalost, zbog teške finansiske krize ovaj model je opstao na tržištu samo sedam godina, ali je ostavio jako zapažen trag. Hornet je predstavljen 1951. kao manji model popularnog Commodore, koji se našao u prodaji tri godine ranije. Telo i šasija su bili napravljeni u jednom čime je automobil bio jako nizak i odlično se ponašao u krivinama, ali što je još bolje mogao je komotno da smesti šest odraslih osoba. Hornet je bio dostupan kao coupe, sedan i convertible (kabrio). Ispod haube se nalazio Hudsonov novi H145 motor koji je bio 308 kubnih inča (5.0L) veličine, ali za razliku od većine Američkih automobila iz tog perioda nije imao V8 već I6. Snaga je iznosila 145 ks i 373 Nm obrtnog momenta, a kasnije je predstavljena i verzija sa dva karburatora koja je povećavala snagu na 170 ks. Uz male modifikacije, Hornet je razvijao 210 ks i u tom periodu imao najveći I6 motor na svetu. Tokom 1952. i 1953. Hornet je dobio male kozmetičke promene, ali je i dalje jako podsećao na 1948 Commodore.

Hudson Hornet

Hornet je imao još više uspeha u NASCAR. NASCAR vozač Marshall Teague je vozio Hornet, kome je dao nadimak Fabulous Hudson Hornet, tokom 1951 i 1952 sezona, da bi onda pričao sa kompanijom za finansijsku pomoć. Hudson je bio jako zainteresovan i počeo da pruža finansijski pomoć Hudson timovima. To se isplatilo i Fabulous Hudson Hornet je pobedio 27 od 34 trke u 1952 sezoni, 22 od 37 trka u 1953 sezoni i 17 od 37 trka u 1954 sezoni, što su bili fantastični rezultati.

Hudson Hornet

Fabulous Hudson Hornet je takođe osvojio tri uzastopne NASCAR titule u 1951, 1952 i 1953 sezonama, dve sa Herb Thomas i jednu sa Tim Flock. I pored velikog uspeha na stazama i solidne prodaje u prvoj godini (43,656) problemi su brzo počeli. Pre svega, konkurencija je imala telo i sašiju automobila odvojenu čime su lako mogli da menjaju dizajn vozila svake godine dok je navedeni proces kod Hudsona bio previše dugačak i skup i do poslednje godine prve generacije (1954) prodaja je pala na 24,833 primerka.

Druga generacija je predstavljena 1955 godine, ali ne kao Hudson već kao American Motors Corporation. Naime, 1954. Hudson i Nash su se udružili i stvorili AMC, koji je opstao sve do 1986. kada ih je kupio Chrysler. Novi Hornet je bio zasnovan na većim Nash modelima, ali je bio dizajniran od strane Hudsonovih dizajnera. Po prvi put je i V8 motor postao opcija, a kompanija je nudila model kao sedan i coupe. Međutim, prodaja od prvog dana nije opravdala očekivanja i 1955. je prodato samo 13,130 primeraka. Naredne godine je doveden Richard Arbib kao dizajner, koji je dizajnirao originalni Hornet, ali je prodaja nastavila da pada i iznosila je 8,152 primeraka na kraju godin. Poslednja godina Horneta je bila 1957. kada je prodato samo 3,108 primeraka, a proizvodnja je nestala u Junu 1957 godine.

Hudson Hornet

Danas Hornet igra veoma značajnu ulogu u istoriji Američkih klasičnih auta, a čuveni Fabulous Hudson Hornet je nedavno viđen kao animacija u popularnom filmu Cars. Zanimljivo je da je u filmu Fabulous Hudson Hornet osvojio tri uzastopne titule i imao 27 pobeda u sezoni, što su identični brojevi koje je Hornet imao u 1952 sezoni.

Autor: Talladega

Preuzeto sa: www.brzabrzina.com


Be the first to comment on "Hudson Hornet – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*