Brend Bertone je rođen 1912. godine, kada je tada, 28-godišnji Giovanni Bertone u Torinu osnovao radionicu u kojoj se sa tri zaposlena radnika bavio proizvodnjom i prodajom kočija. Početkom dvadesetog veka, u Torinu su automobili još bili retkost, tako da je Bertone vrlo brzo stekao reputaciju proizvođača veoma kvalitetnih kočija.

Bertone

Dvadesete…
Već početkom dvadesetih godina XX veka, Berone ulazi u period partnerstava sa drugim kompanijama, jer se vrlo brzo ispostavilo da Torino postaje centar automobilske industrije Italije. Pored velikog broja nama danas nepoznatih proizvođača, svakako je najznačajnija saradnja sa FIAT-om i Lanciom. Sam Vincenzo Lancia, osnivač čuvenog proizvođača automobila, imao je veliko poverenje u Giovanni Bertonea i njegovu kompaniju, tako da mu je poverio pravljenje karoserija za modele koji se proizvode u ograničenim serijama, jer se ispostavilo da su veće kompanije slabije opremljene i obučene da taj posao obave dovoljno kvalitetno.

Bertone

Na neki način je tako i počelo prvo ozbiljno angažovanje Bertonea kao “karoseriste”, koji je čak bio u prilici da diktira trendove koji su uglavnom uglaste forme zamenjivali zaobljenim oblicima. Tako su nastali neki kultni modeli, poput FIAT-a 505, i Lancia Lambda Serie 7, oba iz 1924. godine.

05-Bertone-100-Years-1920s-1928-Itala-61-2560x1600

Tridesete…
Svetska ekonomska kriza je počela već 1929. godine, ali Bertone nekako uspeva da i tokom tridesetih godina nastavi sa napretkom. Porodičnoj firmi se tokom 1932. godine pridružuje Giovannijev 19-godišnji sin Nuccio, da bi iste godine bila promovisana Lancia Artena, jedan od najelegantnijih automobila tog vremena.

Bertone

Dve godine kasnije, debituje FIAT-ov model 527, koji je na neki način predstavljao prekretnicu kada je u pitanju automobilski dizajn. Neki od značajnijih automobila su i FIAT 1500 Torpedo i Lancia Aprilia Cabriolet, koji su promovisali neka, do tada neviđena rešenja. Od tog trenutka, ime Bertone postalo je sinonim za inovaciju.

Bertone

Četrdesete…
Tokom četrdesetih godina, potreba za automobilima komercijalne prirode prestaje, a proizvodnja se preusmerava potrebama vojske. Ipak, i tokom četrdesetih su ostvareni neki značajni projekti, poput ulaska u svet auto-sporta. Ratnu 1943. godinu obeležava FIAT 2800 Cabriolet, dok je trkački Fiaat 1100 Stanguellini 1948. godine postavio nove standarde u dizajnu.

08-Bertone-100-Years-1940s-1948-Fiat-1100-Stanguellini-2560x1600

Pedesete…
Početak pedesetih je obeležio start saradnje sa kompanijama izvan Italije, poput MG-a i Bristola. Tokom 1954. godine, na Salonu automobila u Torinu, predstavljen je prototip Alfa Romeovog modela Giulietta Sprint, koji je u razdoblju od 1954. do 1965. godine proizveden u 40.000 primeraka. Saradnja Alfa Romea i Bertonea je dostigla kreativni vrhunac kreiranjem nekoliko koncept modela pod radnim nazivom BAT (Berlinetta Aerodynamics Tehnical), koji su postavili nove standarde na polju razvoja aerodinamike.

Bertone

Kruna Bertoneovog razvoja aerodinamike bila je promocija modela Abarth 750 Rekord, baziranog na FIAT-u 600, koji je tokom testiranja u Monzi, postavio nekoliko rekorda. Krajem pedesetih godina nastali su i neki kultni automobili, poput Aston Martina DB2/4 i Maseratijevog 3500 GT.

Bertone

Šezdesete…
Šezdesete će ostati upamćene u Bertoneovoj istoriji po nekim veoma značajnim modelima, poput Alfe 2600 Sprint, Ferrarija 250 GT, Aston Martina DB4 GT i Maseratija 5000 GT. Takođe je proširena saradnja sa novim kompanijama, pa su tako nastali modeli Simca 1000 Coupe i legendarni BMW 3200 CS. Sama činjenica da velikani poput BMW-a angažuju Bertonea dovoljno govori o tadašnjoj snazi tog brenda. Velika prekretnica za italijanskog karoseristu predstavljala je promocija FIAT-a 850 Spider.

Bertone

Komercijalni uspeh ovog modela omogućio je Bertoneu povećanje proizvodnih kapaciteta na čak 120 automobila na dan. Od 1965. do 1972. proizvedeno je 140.000 ovih kabrioleta sa FIAT-ovim znakom, a zanimljiv je podatak i da je većina prodata na američkom tržištu. Šezdesete je obeležilo još jedno veoma značajno partnerstvo. Na Salonu automobila u Ženevi predstavljena je legendarna Lamborghini Miura, za kojom su usledili modeli Marzal 1967. godine i Espada iz 1968.

Bertone

Sedamdesete…
Zlatne šezdesete su omogućile da 1970. godine Bertone zapošljava čak 1.500 radnika. U saradnji sa Lamborghinijem su nastali modeli Uracco i Jarama, a studijom Stratos Zero, nastaloj na modelu Lancia Fulvia 1.6 HF, Bertone je po ko zna koji put uspeo da iznenadi kompletnu automobilsku javnost i natera druge dizajnere da počnu da preispituju svoje principe i stavove. Tokom 1972. godine umire Giovanni Bertone u 88 godini života, ali to kompaniju nije oslabilo, jer su upravo tada nastali neki od najuspešnijih automobila.

Bertone

Legendarni FIAT X1/9 je tada nasledio model 850 Spider, a ostao je u proizvodnji do 1988. godine, sa ukupno 160.000 proizvedenih primeraka. Nabrojaćemo samo najvažnije automobile koji su obeležili stvaralaštvo Bertonea tokom sedamdesetih: Lamborghini Countach, Ferrari Dino, Audi 50, FIAT 131 Abarth Rally, kao i još jedna nova saradnja, koja je donela popularni Volvo C 262.

Bertone

Osamdesete…
Osamdesete godine na neki način već predstavljaju noviju istoriju Bertonea, jer mnogi od automobila koji su tada nastali i danas nisu retkost na ulicama. Tako je Bertone “odgovoran” za nastanak Citroena BX, dok je elegantni kupe Volvo 780 od prvog nacrta, preko prototipa, do finalnog serijskog automobila, u potpunosti nastao pod Bertoneovim krovom.

Bertone

Tokom 1987. godine otpočela je saradnja sa evropskom filijalom General Motorsa, tokom koje su nastali automobili poput Opel Astra Cabrio i Astra Coupe. Kraj osamdesetih godina obeležio je nastanak još jednog automobila koji je postavio nove standarde, Citroena XM.

Bertone

Nasleđe…
Sa tim projektima je na neki način i okončan najplodniji period u istoriji Bertonea. Februara 1997. godine, uoči Salona automobila u Ženevi, umire Nuccio Bertone, što je kroz mnoge medije propraćeno kao “odlazak maestra italijanskog stila”. Od tada je i kompanija u velikim finansijskim problemima, usled kojih je i usledila prodaja fabrike grupaciji FIAT. Danas je nepoznanica da li će Bertone kao brend nastaviti da živi. Možda je dovoljno odabrati samo pet automobila pomenutih u ovom tekstu da bi bilo potpuno jasno kakva bi velika nepravda bila da ime Bertone više ne bude deo moderne automobilske industrije.

Danilo Jojić /TopSpeed
Preuzeto sa: topspeed.telegraf.rs