Renault Scenic 1996. – 2003.

Renault Scenic 1996. – 2003.

Renault Megane Scenic otkriven je na autosalonu u Parizu 1996., kao prvi monovolumen kompaktne klase. Moćno osvaja titulu ‘evropskog auta 1997. godine’, a uspešnu formulu uskoro slede i ostali. Ubrzo gubi prefiks Megan, a ostaće upamćen po solidnom kvalitetu i mnogi mehaničari tvrde kako je Renault Scenic prve generacije kvalitetniji od naslednika, sa previše mekane plastike i nepouzdane elektronike, posebno modeli iz zadnjih godina proizvodnje, a takve su serije najpouzdanije. Vrlina je i povoljna cena te kupac polovnog  primerka (naravno, ako ne kupi ‘mačka u vreći’) može računati na povoljan odnos  plaćenog i dobivenog.

Renault Scenic 1996. – 2003.

Renault Scenic

Benzinci 1.4 sa 95 KS i 1.6 sa 109 KS imaju osetljive  bobine, smeštene duboko u glavi, pa otkazuju zbog pregrevanja. Očito, ako se automobil ne forsira, tih problema nema.

Kod polovnog Renault Scenic -a obavezno pogledajte kuglaste zglobove, silen blokove i prednje diskove, jer su skloni stvaranju zazora, odnosno brazdanju. Benzinske verzije su isplativije od često precenjenih turbodizela (jeftinije su i sa manje kilometara), pogotovo ako se radi o 1.5 dCi, koji je manje pouzdan i trajan od 1.9 dCi. Izuzetak  je snažniji dizelaš u besprekornom stanju, ali takve je retko ko prodaje.

Od benzinaca najbolji je osnovni 1.4 16V sa 95 KS, jer osigurava pristojne performanse, uz povoljnu potrošnju. A i cena je najpovoljnija. Svi koji misle da je takav motor preslab, varaju se. Jasno, od njega se ne mogu očekivati čuda, ali za potrebe prosečnih vozača i porodične namene više je nego dovoljan.  Troši od 6,5 do 9 litara. To, a i opšte stanje automobila, puno zavisi od stila vožnje. Važno je da Reno Scenic, ako se vozi normalno i redovno održavaju, retko stvara ikakve probleme.

Zbog toga je važan temeljan pregled, od karoserije i vešanja, do motora i menjača. U izveštajima ADAC-a i Dekre navode da Renault Scenic ima  problema sa zglobovima i silen blokovima prednjeg vešanja i pozadi sa izduvnim loncem. Blo je i problema sa trošenjem zupčaste letve volana, ali ti problemi nisu bili učestali, sa termostatima i bobinama kod benzinskih motora i meračima protoka zraka kod dizelaša. Ukupna je pouzdanost u proseku klase.

Ako nemate garancije kad je zamenjen, nakon kupovine polovnjaka  preporuka je odmah zameniti  zupčasti kaiš sa španerom i rolerom i  pumpom rashladne tečnosti.

Renault Scenic 1996. – 2003.

Renault Scenic – unutrašnjost

Izvor: autoportal.hr


Be the first to comment on "Renault Scenic 1996. – 2003."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*