Fiat Ulysse 2002. – 2007.

Fiat Ulysse

Fiat Ulysse, praktičan i prostran monovolumen proizvodi se od 1994.+, a razvijen je u suradnji sa Peugeotom i Citroënom.
Ima dvoja velika klizna vrata te veliki prtljažnik. 2002. monovolumen je redizajniran i predstavljena je druga generacijaFiat Ulysse . Na izbor od motora nude se dva benzinska 2.0 16V sa 136 KS i 3.0 V6 24V sa 204 KS. Od dizel motora nude se 2.0 JTD 16V sa 106 KS i 2.2 JTD 16V sa 128 KS. Najbrži Fiat Ulysse je 3.0 šest cilindarski, koji dostiže brzinu od 205 km/h, a od 0-100 km/h ubrzava za 10.2 sekunde. Najisplativiji je Fiat Ulysse sa 2.2 dizel motorom čija potrošnja je oko 7,0 litara na 100 km.

Fiat-Ulysse-2

Fiat Ulysse

Ovaj automobil idealan je za udobnu dužu vožnju, dok je za gradsku vožnju možda malo ‘pregrub’ , servo volan je dosta čvrst.
Na Euro Ncap testu Fiat Ulysse je dobio maksimalnih 5 zvezdica za sigurnost putnika.
U standardnu opremu ulazi šest vazdušnih jastuka, alarm, a neki modeli imaju i električna klizna vrata, veliki stakleni klizni krov, klima uređaj te navigaciju.

Fiat-Ulysse

Fiat Ulysse

Kad je svih sedam sedišta prtljažnik je dosta malen s obzirom na veličinu automobila, a skidanje sedišta iz automobila zna dugo potrajati te su sedišta dosta teška.

Fiat Ulysse

Fiat Ulysse

Najveće mane Fiat Ulysse su greške s elektronikom: podizanjem stakala, centralnim zaključavanjem, osvetljavanjem instrumentne ploče, nepravilnosti kod elektroničkog zatvaranja kliznih vrata.
Isto tako na prvim modelima sa 2.2 JTD javili su se problemi sa otkazivanjem turbo punjača kao i problemi sa nakupljanjem vode ispod zupčastog kaiša koje je prouzrokovalo preskakanje i pucanje kaiša što  može rezultirati potpunim uništenjem motora.

Prednosti +
Sigurnost
Preglednost
Udoban za duge vožnje
Jednostavan za parkiranje obzirom na veličinu
Dobra sveukupna izolacija od buke i vetra i ako je sa kockastim dizajnom

Mane –
Malen prtljažnik kad je svih 7 sedišta u upotrebi
Zadnje red sedišta je malen i skoro uopšte nema mesta za noge – prvenstveno za decu
Problemi s električnim podizanjem stakala
Problemi s centralnim zaključavanjem, osvetljenjem instrumente ploče
Kvarovi kod električnog zatvaranja kliznih vrata
Greške s turbo punjačem
Preskakanje zupčastog kaiša
Malo pretvrd za svakodnevnu gradsku vožnju
2.0 benzinac slabo vuče kod većih opterećenja

Preuzeto sa: auto-mane.com


Be the first to comment on "Fiat Ulysse 2002. – 2007."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*