Renault 16

reno-16

Jedan od najprepoznatljivijih i najuspešnijih modela u istoriji francuskog proizvođača, Renault 16, lansiran je 1965. godine. U eri dominacije limuzina, “šestnaestica” je bila jedan od prvih porodičnih hečbek automobila srednje klase.
Renault 16 imao je svetsku premijeru pred publikom međunarodnog ženevskog auto salona 1965. godine.
U tom trenutku, Renault 16 je svojim avangardnim dizajnom predstavljao pravo osveženje u segmentu putničkih vozila na evropskom tržištu.

Renault 16

Konstruktori su u jednom modelu objedinili elegantne linije sa prostranom kabinom, velikim staklenim površinama i praktičnim petim vratima gepeka koja su omogućavala bolji pristup prtljažnom prostoru.
Stiliski, Renault 16 predstavljao je veliki iskorak napred u poređenju sa prethodnikom, modelom Frégate.

Renault 16

Dizajn je potpisao Gaston Juchet, ali velike zasluge za nastanak Renault 16  imao je tadašnji prvi čovek kompanije, Pierre Dreyfus, koji je dao zeleno svetlo za razvoj automobila prepoznavši njegov veliki potencijal.
U suštini, Renault 16 nastao je kombinovanjem forme limuzine sa funkcionalnim oblikom van vozila.

Renault 16

S obzirom da je zamišljen pre svega kao porodično vozilo, velika pažnja posvećena je prtljažnom prostoru. Zahvaljujući petim vratima, ali i opcijama obaranja naslona i pomeranja i uklanjanja zadnjih sedišta, zapremina prtljažnika varirala je od minimalnih 346 do 1200 litara.
Sedišta su bila veoma praktična – imala su mogućnost instaliranja dečijeg sedišta, dok su nasloni mogli da se obore u horizontalan položaj, čime se dobijala ravna površina i ležaj za odmor dve osobe.

Renault 16

Kada je reč o mehanici, Renault 16 je takođe bio ispred svog vremena.
Automobil je imao prednji pogon, što je tada bila retkost za modele iz srednje klase, a motor i menjač bili su izrađeni od aluminijuma.

Renault 16

Na tržištu se 1968. pojavila Renault 16 TS (Tourisme Sportif) verzija, sa nizom inovacija, kao što su grejači zadnjeg stakla, brisači vetrobrana sa dve brzine i četiri brizgaljke, a unutrašnji retrovizor imao je podešavanje za dnevnu, odnosno noćnu vožnju.
Restilizacija Renault 16 iz 1969. donela je redizajn farova i maske hladnjaka, elektro pomična prednja stakla i električni krovni prozor, kožna sedišta…

Renault 16

Nova unapređenja usledila su 1973, kada je Renault 16 u verziji TX dobio novi motor zapremine 1647 ccm koji je proizvodio 93 KS. Pogonska jedinica omogućavala je automobilu da razvije 175 km/h.
Renault 16 proizvodio se do 1980., a za 15 godina širom sveta prodato je 1851502 automobila.

Preuzeto sa: www.b92.net


Be the first to comment on "Renault 16"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*