Citroen CX

Citroen CX

Iako nije uspeo da dostigne slavu svog prethodnika, Citroena DS – popularne “ajkule”, model Citroen CX proizvodio se gotovo dve decenije, a za to vreme sa fabričkih traka sišlo je preko 1,2 miliona ovih automobila.

CITROËN CX

Zamišljen kao moderniji naslednik tada već pomalo zastarelog Citroena DS, model Citroen CX predstavljen je 1974. na pariskom auto-salonu, da bi već 1975. bio dobio priznanje Automobil godine u Evropi.

CITROËN CX

U vreme kada se pojavio, Citroenova vozila bila su prepoznatljiva po naprednom dizajnu i tehnološkim inovacijama.
Mnogi zaljubljenici u modele ovog proizvođača tvrde da je Citroen CX “poslednji pravi Citroen” pre nego što je Peugeot preuzeo kontrolu nad kompanijom 1976.

CITROËN CX

Kao kod “ajkule”, i u slučaju Citroena CX inženjeri francuskog proizvođača usredsredili su se na aerodinamičke karakteristike vozila a primenjena je i tehnologija hidro-pneumatskog oslanjanja.

CITROËN CX

Interesantna su i neka ergonomska rešenja u kabini.
Pozicija vozača i komandna tabla dizajnirane tako da onom ko sedi za upravljačem sve komande budu na dohvat ruke, ali ne i na samom volanu.

CITROËN CX

Citroen CX u početku je imao dosta uspeha, pa je 1978. proizvedeno 132.000 primeraka, što je za limuzinu te klase odličan rezultat i po današnjim merilima.
Ipak, Citroen je kasnije sporo uvodio unapređenja u CX, pa ovaj model u poznim godinama nije mogao uspešno da se nosi sa konkurentima u svom segmentu.

CITROËN CX

Osim naprednim dizajnom, Citroen CX mogao je da se pohvali i, za to vreme, snažnim motorima.
Model 2400 GTi 2.4 litarskim benzincem predstavljen je 1977. i proizvodio je 128 ks. Čak su i dizel verzije bile brze, pa je tako Citroen CX sa 2.5 litarskim turbo-punjenim motorom iz 1983. mogao da razvije 195 km/h.
Najsnažniji Citroen CX, GTi turbo-benzinac koji je predstavljen godinu dana kasnije, imao je maksimalnu brzinu od 220 km/h.

Najbolji motor je dobio 1980.godine, benzinski agregat od 2.0 litra, koji je Peugeot zajedno razvijao sa fabrikama automobila Volvo i Renault, pa je neslužbeni naziv ovog motora PRV.

Od 1980.godine u Citroen CX su se ugrađivali motori sa blokovima izlivenim od lakog metala, a glava motora je takođe bila od legura. Komora za sagorevanje je hemisfernog oblika.

Bregastu osovinu je pokretao nazubljeni kaiš, danas češće kažemo zupčasti kaiš. Imao je dva karburatora Weber, i klasično paljenje.

Zapremina hladnjaka je smanjena sa 11 na 9,6 litara antifriza. U verziji Reflex menjač je sa četiri brzine, a paket opreme Atina donosio je i petu brzinu.

Maksimalnu brzinu od 175 km/h je dohvatao relativno brzo. Iz mesta mirovanja 1 000 metara je prelazio za 33,5 sekundi.

Verzija Atina imala je serijski ugrađeni servo upravljač. Aerodinamičkim izmenama 1980.godine znatno je smanjen šum pri velikim brzinama.

CITROËN CX

Citroen CX bio je dostupan i kao karavan, ali i u verziji sa produženim međusovinskim rastojanjem koja se koristila uglavnom kao službeno vozilo državnih zvaničnika.
Citroen CX proizvodio se do 1991. godine, a izrađivao se u fabrikama u Francuskoj, Španiji i Čileu.

Preuzeto sa : www.b92.net


Be the first to comment on "Citroen CX"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*